LucasArts, Hayran Yapımı Knights of the Old Republic Remake'ine Acımadı

Ne istediniz ki şu projeden?

Star Wars: Knight of the Old Republic eminim ki çoğu oyuncunun üzerinde unutulmaz bir iz bırakmıştır. Bende bıraktı da oradan biliyorum. Cumhuriyet ile Darth Malak'ın yönetimindeki Sith İmparatorluk ordusunun savaş halinde olduğu bir dönemde, sıradan bir askerden genç bir Jedi'ya dönüşmemiz ve Darth Revan ve Darth Malak'ın neden ayaklandığını öğrenmeye çalışırken yaşadığımız o yol hikayesi nasıl da muhteşemdi.

2003 yılında yayınlanmıştı oyun, üzerinden neredeyse 15 seneden fazla zaman geçmiş. O zamanın grafikleriyle oyun oynamak yeni oyunculara pek cazip gelmiyor artık ve sırf bu yüzden bu nefis hikayeyi deneyimleme şansları olmayabiliyor. İşte bir hayranı bunu düzeltmek için Unreal Engine 4 kullanarak Star Wars: Knights of the Old Republic'in remake'ini yapmaya başlamıştı.

Apeiron isimli bu remake orijinal oyunu tamamen yenilemeyi ve sonra da %100 ücretsiz olarak sunmayı planlıyordu. Elbette bunu oynayabilmek için K.O.T.O.R'un kurulu olması gerekecekti, yani ortada korsana dair bir şey de yoktu.

Sonra ne mi oldu, elbette LucasArts başka işi kalmamış gibi bu projeye de acımadı ve derhal durdurulmasını talep etti. "Apeiron ile ilgili tüm kod ve materyallerin yok edilmesi" talebiyle gönderilmiş olan ihtar mektubu projenin yaratıcısı Poem Studios'a başka bir çıkış yolu bırakmıyor.

Eğer LucasArts ileride bu oyunların remake'ini kendisi yapmayı planlamıyorsa bu tür projelere engel olması çok anlamsız değil mi sizce de?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum