Mark Cerny'ye Göre PS4'ün Daha Zamanı Var

Geliştirici ekibin lideri Mark Cerny, PS4 hakkında açıklamalarda bulundu.

PlayStation 4'ün geliştirici ekibinin başındaki isim olan Mark Cerny, yeni konsolun geliştiriciler tarafından tam gücüyle kullanılmasının 3-4 seneyi bulacağını düşünüyor.

Burada aklınıza sadece grafik anlamında tam güçle kullanmak gelmesin; zira Cerny burada "yaratıcılık" kelimesini de kullanmış. Peki bunun anlamı ne? Konsolun yeteneklerini kullanarak, PS4'e daha özel oyunlar yapmak yani... Eh, ne şekilde sonuçlanacağını hep birlikte göreceğiz nasıl olsa.

Hazır konusu açılmışken Cerny, PlayStation 4'ün performansından da bahsetmiş epeyce. Cerny'ye göre yeni konsol, kardeşinden tam 10 kat daha güçlü. Bunu da şu sözlerle açıklıyor geliştirici: "PS4 ile PS3 yanyana duruyor ve aynı oyunu çalıştırıyorlar diyelim. Düşüncemiz şuydu: İnsanlar, bu esnada PS4'ün kapasitesini anlamalı ve "Bunu almalıyım." demeliydiler."

Devamında gelen açıklamalar da, insanların bunu şu anda belki de söylemeyecek olmalarını n bahanesi: "İnanın ya da inanmayın," diyor Cerny, "PS3'ü ilk çıkardığımızda insanlar, grafiklerin PlayStation 2'den hiçbir farkının olmadığını söylemişlerdi. Bu da insanların beklentilerinin ne kadar büyük olduğunu ve PS3 ilk çıktında geliştiricilerin onu nasıl tam kapasite kullanamadıklarını gösteriyor."

Şimdi de söz sizde. Siz ne diyorsunuz bu açıklamalara?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum