Mart Ayında Ne Oynasak?

Güzel günler göreceğiz güneşli günler...

Nasıl geçtiğini anlamadığımız bir ayı daha bitirmiş bulunuyoruz. Daha sıcak ve güneşli günler ufukta kendini göstermeye başlarken oyun dünyasının hareketli ayları da başlamak üzere. Gelin, Mart ayında bizi heyecanlandıran oyunlara şöyle bir göz atalım.

Left Alive – 5 Mart (PS4, PC)

mart1-big

Mart ayının ilk günlerinde PC ve PS4 için çıkış yapacak Left Alive, 22. yüzyılda geçen distopik bir geleceği konu alıyor. Square Enix tarafından geliştirilen oyun, kısıtlı bir bütçe ile büyük bir başarı yakalayabilecek gibi görünüyor.

 

Gizlilik öğelerini de bolca kullanacak oyunda isterseniz bölümleri sessiz sakin geçebilme olanağına sahip olacaksınız.  İlginç karakter tasarımları, arcade oynanışı ve mech kültürüne olan bağlılığı sayesinde Left Alive ayın en iyi oyunlarından biri olma potansiyeline sahip.

Tek kişilik oyunları gerçekten özlediğimiz şu günlerde, Left Alive ilaç gibi gelecek.

Devil May Cry 5 – 8 Mart (PC, PS4, Xbox One)

mart2-big

Son dönemlerde tahtını Bayonetta’ya bırakan efsane seri geri dönüyor. Hem de Dante ve Nero ile birlikte…

Son oyunu ile serinin koyu hayranlarında hayal kırıklığı yaratan DMC, köklerine geri dönerek alışılagelmiş DMC deneyimini sunmayı amaçlıyor. Yayınlanan fragmanlarda oldukça gaz görünen yeni DMC, serinin adına yakışır bir devam oyunu olmayı başaracak gibi görünüyor.

Önceki oyunlarda gördüğümüz silahların bir kısmını koruyan Dante’nin ekipman çeşitliliği de eskisinden daha geniş olacak. Yeni kılıcı, iblis kolları ve komboları ile Dante, Bayonetta’ya bıraktığı tahtını geri almaya geliyor.

Bu arada oyunun grafiklerinin olağanüstü göründüğünü de belirtelim.

Tom Clancy’s The Division 2 – 15 Mart (Xbox One, PS4, PC)

mart3-big

Ubisoft’un kayıp oğlu geri dönüyor. İlk oyununa yöneltilen sert eleştirileri dikkate alan Ubisoft, The Division 2 ile karşımıza mümkün olduğunca kusursuz bir oyun çıkarmayı hedefliyor.

Şimdiden Ubisoft’un “beta testine katılan oyuncu sayısı” rekorunu kıran The Division 2, ilk oyunun karlı Manhattan’ını arkasında bırakıyor ve ajanlarımızı bu sefer Washington D.C’ye gönderiyor.

The Division 2 yeni oyun sonu içerikleri ile de yılın en iddialı oyunlarından biri olmaya aday konumda. Şimdiden ilk oyundaki ön sipariş sayısını aştığı belirtilen Division 2, Ubisoft’ta yüzleri güldürecek gibi.

One Piece: World Seeker – 15 Mart (Xbox One, PS4, PC)

mart4-big

Anime izleyin ya da izlemeyin, hepimizin hayatında bir kere de olsa duyduğu One Piece yeni açık dünya oyunu ile animelere olan bakışımızı değiştirecek gibi görünüyor. Daha önce pek çok One Piece oyunu üreten Ganbarion tarafından tasarlanan oyun özellikle de grafik tarzı ile dikkat çekiyor.

One Piece’in ana karakteri Monkey D. Luffy ile oynayabileceğimiz oyun hack and slash, gizlilik, aksiyon macera gibi pek çok türü birbirine katacak.

Luffy’nin alametifarikası olan saldırılarını kullanabileceğimiz oyun, “Jail Island” adı verilen yeni bir dünyada geçecek.

Sekiro: Shadows Dies Twice – 22 Mart (PC, PS4, Xbox One)

mart5-big

FromSoftware’in en çok beklenen oyunlarından biri haline dönüşen Sekiro’ya nihayet ay sonuna doğru, 22 Mart’ta kavuşuyoruz. Souls serisinin mekaniklerini, zorluğunu ve sinir harbi yaşatan boss savaşlarını feodal Japonya’ya taşıyacak Sekiro, şimdiden yılın en oyunu olmaya aday gibi görünüyor.

Souls serisinden bir hayli farklı olacak level atlama sistemi; ninja yeteneklerine, kılıca ve protez kola odaklanan yetenek ağaçları, yine birbirinden zorlu ve ürkütücü bossları ve bizi şimdiden anlamsız şekilde heyecanlandıran grappling hook mekaniğiyle Sekiro’ya kavuşacağımız günü iple çekiyoruz.  

Sistem gereksinimleri de oldukça mütevazi olan oyun, yönetmeni Miyazaki’nin de söylediğine göre zorluk bakımından Souls serisini aratmayacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum