Mart'ta Ne Oynasak?

Havalar ısınıyor, oyun sezonu başlıyor

Nasıl geçtiğini anlamadığımız bir ayı daha geride bıraktık değerli Oyungezerler. Havanın ısınması ile birlikte oyun dünyası da hareketlenmeye başlıyor. Biz de bu hareketi değerlendirmek için Mart ayında merakla beklediğimiz oyunları sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Maquette (PC, PS4, PS5) – 2 Mart

What Remains of Edith Finch, Gone Home ve Outer Wilds gibi oyunların dağıtıcısı Annapurna Interactive, bu kez de Graceful Decay ekibinin çarpıcı bulmaca oyununun dağıtımını üstlenecek. Adını "Maket" kelimesinden alan oyun, oldukça hoş bir mekanik ile karşımıza çıkıyor.

Daha önce Superliminal oynayan okuyucularımızın yakından tanıyacağı perspektif sistemi, Maquette'de biraz farklı işleyecek. Adını aldığı maket binaların içerisinde yaşayacağımız bu dünyada, ufak objeleri gerçek dünyamıza devasa şekillerde yansıtacak hareketler yapacağız. Yayınlanan fragmanda arkasında "aşk, kayıp ve kabul etmek" duygularının üstünde durulan oyun bu ayın hemen başında bizlerle olacak.

Bu ayın en çok merak edilen oyunlarından biri olmasa da, ilgi göreceğine gönülden inandığım oyunun PC fiyatı henüz açıklanmadı.

Stronghold: Warlords (PC) – 9 Mart

Şahsi olarak bu yıl en çok meraklandığım oyunlardan biri olan Stronghold: Warlords, bu yıl heyecanla beklediğimiz strateji oyunlar listemize de girmeyi başarmıştı. Eski RTS tutkunlarının olmazsa olmazlarından olan Stronghold efsanesi bu kez bizleri Doğu Asya'nın savaş dolu topraklarına götürecek.

Uzun süredir inişli çıkışlı bir grafiğe sahip olan oyunun fragmanları ve yayınlanan videolar umut vadedici. Kale ekonomisini ön planda tutacağımız oyunda, barut ile yeni yeni tanışan Asya ordularını kontrol edebileceğiz. Geliştirici Firefly, Stronghold tarihinde ilk kez "Warlord" adını verdiği bir sistem ile karşımıza çıkacak. Bu sistemin üzerinde duran yapımcı, bahsi geçen savaş lordlarının yapay zeka tarafından kontrol edilecek ve bizim hizmetimize sunulacak birimler olduğunun da altını çiziyor.

Beklentileri çok yüksek tutmaya gerek yok. Fakat gerçek zamanlı strateji severlerin açlığını giderebilecek bir oyun olacak Stronghold: Warlords.

Crash Bandicoot 4: It’s About Time (PS5, Xbox Series X/S, Switch) – 12 Mart

Çocukluğunu Playstation 1 ile geçiren oyuncuların tutkunu olduğu Crash efsanesi hem yeni nesille, hem de PC oyuncuları ile tanışmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl PS4 üzerinde çıkış yapan yeni Crash oyunu It's About Time, Mart ayında güçlendirilmiş versiyonları ile karşımıza çıkacak.

Oyunu şimdiye kadar oynamamış olanlar için muhteşem bir seçenek olacak bu yeni versiyon, Crash serisinin tanıdık yüzlerini de tek bir potada toplayacak. Standart ve alışılagelmiş Crash bölümleri ile birlikte karşımıza daha farklı hissettiren yeni mekanikleri de önümüze koyuyor. Mizah dozunun ayarında tutulduğu oyun, can sıkıntısını giderecek müthiş bir seçenek olacak.

PC versiyonu maalesef Battle.net üzerinden satışa sunulacak oyunun fiyatını tahmin etmişsinizdir diye düşünüyorum....

It Takes Two (PC, PS4, Xbox One) – 26 Mart

Oyun dünyasının "çılgın" bilim adamı Josef Fares, adını birbirinde güzel co-op oyunlar üreterek duyurmuştu. Önce Brothers – A Tale of Two Sons ile karşımıza çıkan Fares, daha sonra kendi stüdyosu Hazelight ile A Way Out'u çıkartmıştı. Hepinizin de bildiği gibi A Way Out, son nesil PlayStation modellerinin en sevilen oyunlarından biri olmayı başardı.

Fares'in merakla beklenen yeni projesi ise It Takes Two olacak. Adından da anlaşılabileceği üzere yine co-op odaklı bir yapım ile karşımıza çıkacak geliştirici, bu kez portföyündeki iki oyunu tek bir potada harmanlamak istiyor. Oyunda Cody ve May isimli iki insanı canlandırıyoruz. Bir şekilde bez bebeğe dönüşen ikili, bir "aşk doktoru" olan Dr. Hakim eşliğinde eski bedenlerine dönmeye çalışıyor. Anladığımız kadarıyla aralarında da ufak bir soğukluk olan bu ikili, çözüme yaklaştıkça aralarındaki problemlere de nokta koymaya çalışacak.

Soğuk kış günlerinde sevgiliniz ile oynayabileceğiniz müthiş bir oyun geliyor diyebiliriz. Tabii havanın 12 derece olması ve belki de sevgilinizin olmaması modunuzu biraz düşürebilir...

Evil Genius 2: World Domination (PC) – 30 Mart

Aslında bazı isimlere ilk kopyaları gitmiş, hatta inceleme notları gelmiş bir oyun Evil Genius 2. Aynı adı taşıyan oyunun devamı olan gerçek zamanlı strateji oyunu, aynı Stronghold: Warlords gibi bu yıl en çok beklediğimiz strateji oyunları listemize konuk olmuştu.

Oyun dünyasının "kötü adam" olarak oynayabileceğiniz nadir oyunlarından biri olan Evil Genius 2'de amacımız dünyanın kontrolünü elimize almak olacak. Bunun için üs kurma mekaniklerini kullanacağımız oyunda, hayallerimizdeki süper kötü inini yaratabileceğiz. Bol bol yeni tuzak ve ek içerik ile gelecek Evil Genius 2, selefinin aksine dış dünyada da farklı görevler barındıracak. Bu görevler sayesinde ek yetenek puanları ya da para kazanarak ini büyütecek ve nihai amacımıza ulaşacağız.

Bu noktada açık konuşmakta fayda var zira gelen ilk notlar Evil Genius 2'nin ortalamanın biraz daha üzerinde bir oyun olacağına işaret ediyor. Fakat şu anda yüzde 10 indirim ile 54.90 TL'ye satıldığını hatırlatalım.

YORUMLAR
emrahcey
15 Mart 2021 09:50

Benim için çok değişen birşey olmayacak, Oynayacak oldukca fazla oynamadığım oyun var. The Witcher 2 bile yarım kaldı.

mescut
9 Mart 2021 23:31

Geçen yıl ve ondan önceki yılla kıyaslamışlardı, hem oyun hem de kalite olarak düşük, büyük ihtimalle bu yıl çok az oyun çıkacak, ertelenmeler yılı olacak...

Parolamı Unuttum