Marvel Stüdyoları Ultimatum Hikayesine Hazırlanıyor

Hayranlar arasında iç savaş mı çıkacak?

Marvel Sinematik Evreni bu zamana kadar çektiği filmlerde doğal olarak çizgi romanlardaki bazı büyük hikayeleri derleyip, sinemaya uyarladı. Bu hikayelerin ne kadar çizgi romanlara uygun olduğu ayrı bir tartışma konusu ancak genele baktığımız zaman Disney/Marvel ortaklığı gişede çok büyük başarılara imza attı. Özellikle Civil War çizgi romanının adaptasyonu hayranlar arasında ufak tartışmalara da neden olmuştu. Ancak son gelen haberlere göre MCU, Ultimatum hikayesini uyarlamaya hazırlanıyor ve işler epey karışık hale geleceğe benziyor.

Ultimatum hikayesinden önce aslında Marvel çizgi romanlarının asıl evreni olan Earth-616'nın dışındaki Ultimate evrenine bir bakmak gerekiyor. Marvel, çok uzun bir süre Ultimate evrenini en acayip hikayelerini denemek için kullandı. Öyle ki Ultimate hikayelerinde Peter Parker'ın ölmesinin ardından ortaya çıkan Miles Morales karakteri sonradan 616'nın da önemli bir parçası oldu. Tabii Miles gibi örneklerin yanı sıra epey acayip şeyleri de yine Ultimate hikayelerinde gördük. Blob'un Avengers üyesi Wasp'ı yediği çizgi roman panelini kolay kolay unutmak mümkün değil. Ya da Magneto'nun Wolverine'i yok etmek için neredeyse tüm Marvel karakterlerini kullandığı çizgi roman serisi de epey ilginçti. 

Ultimatum hikayesi de işte tüm bu Ultimate evrenindeki hikayeler arasında en acayip ve tartışmalı hikayelerden birisiydi. 2009 yılında Jeph Loeb'in yazdığı hikayede Magneto'nun çocuklarının ölümünün ardından tüm evrene karşı verdiği savaşı görmüştük. Dünyanın manyetik alanını terse çeviren Magneto sonrasında yaşanan olaylarda çok büyük bir katliamın önünü açmış ve Ultimate evrende bildiğimiz karakterlerin çoğu ölmüştü. Bu durum hayranlar tarafından büyük bir şokla karşılanmıştı. Ancak Marvel'ın en çılgın düşünceleri gerçekleştirdiği yer olan Ultimate evreni için sıradan bir günü daha geride bıraktığımızın o zaman için kimse farkında değildi. 

MCU Cosmic'in haberine göre Marvel Stüdyolarının uyarlayacağı Ultimatum hikayesi tahmin edilebileceği üzere epey yumuşatılmış bir biçimde karşımıza çıkacakmış. Tıpkı Age of Ultron veya Infinity War uyarlamalarında olduğu gibi doğrudan çizgi romanı hikayeleştirmek yerine bazı temel noktaları alıp yeni bir hikaye karşımıza çıkacakmış. Tabii diğer hikayelerin "katliam boyutu" Ultimatum kadar yüksek değildi, burada hangi noktaların alınacağı ise büyük bir merak konusu. Yine de X-Men ve Fantastik Dörtlü'nün evrene gireceğini düşünecek olursak Ultimatum hikayesini beyaz perdede görme fikri epey heyecan verici gözüküyor, sonrasında çıkacak tartışmaları takip etmek ise daha da eğlenceli olacak. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum