Marvel Stüdyolarının Yeni Amacı Yılda 3-4 Film Çıkarmak!

Doymadılar, doyamadılar, doyacak gibi durmuyorlar.

Marvel Sinematik Evreni an itibariyle tüm sinema sektörünün en cazip yerlerinden biri. Her ne kadar usta yönetmenler Martin Scorsese ve Francis Ford Coppola filmlerini beğenmese de Disney/Marvel işbirliğinin beyaz perdede ciddi bir başarısı var. Tabii ki bu başarıda aslan paylarından birisi stüdyonun patronu Kevin Feige'e ait. 

Görünüşe göre Kevin Feige, MCU'nun yeni döneminde çıtayı yükseltmeyi hedefliyor. Disney+'nın da açılışıyla birlikte dört bir koldan Marvel içerikleri karşımıza çıkacak. Disney'in yaratıcı ekibinin önemli isimlerinden Alan Horn yaptığı açıklamada, "Kevin Feige iş üzerinde çalışıyor. Görünüşe göre yılda üç dört tane film yapacak ve bu filmlerin her biri birbirinden oldukça farklı olacak, neler olacağını göreceğiz." diyerek Kevin Feige'in yeni dönemde de epey bir aktif olacağını belirtti.


Disney/Marvel ortaklığı 2008 yılında Iron Man ile başladıkları MCU yolculuğunda bugüne kadar 23 filmle karşımıza çıktılar. 11 senede 23 film demek senede ortalama 2 film gibi bir sayıya tekabül ediyor. Feige ve Disney bu sayıdan memnun olmasa gerek ki yılda 3-4 film çıkarmayı düşünüyorlar. Her ne kadar Alan Horn, bu filmler birbirine benzemeyecek dese de ben MCU kalıbının dışına çok fazla çıkılabileceğini sanmıyorum. İzleyenlerin bu filmleri böyle sıkı takip etmesindeki temel neden de yine bu kalıp. 

Şimdi MCU'nun önünde koskoca bir dördüncü aşama var. Black Widow ile başlayan yolculuk Eternals, Black Panther 2, Captain Marvel 2, Spider-Man 3 gibi yapımlarla devam edecek. Fox anlaşması sonrası hakları geri alınan Fantastik Dörtlü ve X-Men de bir noktada evrene dahil edilecek. Stüdyonun her sene üç, dört film çıkarması bu kadar karakterle oldukça olası gözüküyor. İşin kalite kısmını ise bekleyip göreceğiz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum