Metacritic Kullanıcıları, The Last of Us Part 2'yi 2020'nin En İyisi Seçti

İlginç bir durum değil mi?

Çıktığı dönemde oyuncu kitlesini adeta ikiye bölen The Last of Us Part 2 ile ilgili yaşanan olayları hepiniz anımsıyorsunuzdur. Oyun çıkar çıkmaz Metacritic'te de büyük bir mücadele yaşandı, bir yandan oyunu gömmek için 0 veren kullanıcılar, diğer yandan karşı grupta oyunun notunu yükseltmek için 10 veren kullanıcılar gördük.

Henüz oyunu oynamadan rekabete giren bu kullanıcılar çok kısa süre içerisinde oyuna 49.924 inceleme bıraktılar ve not ortalamasını 3.9'lara kadar çektiler. Bu kapışma ortaya öyle saçma bir durum çıkardı ki Metacritic de bu konuda aksiyon almak durumunda kaldı ve yaptığı açıklamayla artık kullanıcıların bir oyunun çıkışının üzerinden 36 saat geçmeden not veremeyeceklerini açıkladı. Elbette bu kalıcı ve güvenilir bir çözüm değildi, ama en azından bir oyunun daha çıkış yaptığı gün bunları yaşamamasını sağlayacağı için olumlu bir adımdı.

The Last of Us Part 2 şu an Metacritic'te 93 Metascore'a sahipken, Kullanıcı Puanı sadece 5.7. Oyuna kullanıcılardan gelen oy sayısı çok yüksek, tam tamına 150805. Bunların 77830'u olumlu, 65181'i olumsuz.

Elbette bu not kapışması The Last of Us Part 2'nin ne kadar iyi bir oyun olduğu gerçeğini değiştirmiyor. The Game Awards'a damgasını vuran, 2020'de açık ara en fazla Yılın Oyunu ödülünü kazanan The Last of Us Part 2, şimdi de kullanıcılar tarafından adeta gömüldüğü Metacritic'te, yine kullanıcılar tarafından Yılın Oyunu seçildi :) Yani oyuncular, The Last of Us Part Two'ya hakkını verdi de diyebiliriz artık.

Metacritic'in kullanıcıları arasında yaptığı oylamada çeşitli kategorilerde en iyiler seçildi. Katılımcılar her kategoride ilk beşlerini seçtiler, ilk seçtikleri isim 5 puan, ikinci seçtikleri 4 puan vs aldı ve bu sayede bir sıralama oluşturuldu.

Buna göre The Last of Us Part 2 ezici bir üstünlükle Yılın Oyunu unvanını kapmış oldu. Oyun tam 10194 puan toplarken, ikinci sıradaki Ghost of Tsushima'nın puanı ise sadece 2079.

Üçüncü sırada 1691 puanla Cyberpunk 2077, dördüncü sırada 1510 puanla Hades ve beşinci sırada ise 1062 puanla Doom Eternal yer alıyor.

YORUMLAR
Perseus
12 Ocak 2021 04:27

tamam oyungezer last of us 2 gelmiş geçmiş en iyi oyun abi. yerli yabancı oyun medyası olarak ne çok propagandasını yaptınız şu oyunun anasını satayım.

zZzZ
11 Ocak 2021 21:22

cyberpunk 3. sırada mı yine oyuncu topluluğu adına utandım

zikinu
11 Ocak 2021 20:57

Redditte toplanip basmislar iste oylari? Neden bu kadar buyuk haber yapma geregi hissettiniz?

Oyunu bitirdim, halen yilin oyunu olmasa da kotu bir oyun oldugunu dusunmuyorum, ki oyunu begenmeyip de akli basinda elestirenlerin hepsi de oyle diyor. Siz bu insanlarin niye dusmani olmaya calisiyorsunuz?


Yani istiyorsaniz tasdikleyebilirim: Oyungezer en cok LGBT savunucusu sensin, Neil Druckmann'in en buyuk hayrani da sensin. 

mserhatsari
11 Ocak 2021 20:34

Azinliklari tenzih ederim, Last of Us 2 oyun tarihinin en embesil ve en kor lover/hater kitlesine sahip olan oyunu bence ve iki taraf da birbirinden guc alarak sacmalamaya devam ediyor.  -------
20 dakika oldu, yaziya oyunu gereksiz oven ve sovenleri elestirme gayesiyle baslamistim ancak yaz yaz bitmiyor ve genel itibariyle bu konuya dair fikir belirtecek gucumun kalmadigini fark ettim. Herkese fanatizmden uzak bir hayat diliyorum, sevgiler. 

İses
11 Ocak 2021 16:31

Oynmadan sadece kulakdan dolma sözlerle oyuna saldırdılar bazı fanboylarda saçmaladı oyunun puanı 10 üzerinden 9 küsür eder ve son zamnlarda oynadığım engüzel oyunlardan biri.

nomadsoul
11 Ocak 2021 15:08

Gayet yerinde bir karar olmuş. 35 senelik oyun hayatımda ilk 10'a rahatlıkla sokabileceğim bir yapımdı. Her saniyesinden keyif aldım.

dacencoldfire
11 Ocak 2021 14:40

Üşenmeden Metacritic te 3 popüler oyunun çıktıkları bütün platformdaki kullanıcı yorumları sayısını topladım: GTAV, Witcher 3, Skyrim toplam 81285 kullanıcı yorumu ediyor, tek platformda çıkmış oyunun 150805 yorum sayısına yaklaşamıyor bile. Oyunu oynamadan, anlamadan gelen trol ordusu gitmiş gerçek Metacritic kullanıcı kalmış, başka bişi demiyorum. He bir de benzer durum Cuties filmi için yaşandı, kimse izlemeden filmi yok ettiler, sağolsun duyarlı RTÜK de kaldırttı Netflix den.

allalla
11 Ocak 2021 14:08

Oyunu oynamayan, oyun hakkındaki bilgisi 5 kelimeyi geçmeyen toksik kitle girip olumsuz değerlendirme yapmış bariz bir şekilde. Homofobiksiz dünya, daha yaşanabilir olurdu doğrusu.

Parolamı Unuttum