Michael Jackson Gerçekten Sonic 3 Müziklerini Bestelemiş

Yıllar sonra gelen güzel itiraf

Oyun dünyasının en tuhaf gizemlerinden birisi Sonic 3 müzikleriydi. 1994 yılında çıkış yapan Sonic 3 müziklerini dünyaca ünlü sanatçı Michael Jackson mı besteledi? Bu tartışmanın kökeni oyun çıktıktan yaklaşık 10 yıl sonraya dayanıyor. Daha o zamanlar çok taze olan YouTube üzerinden Sonic 3 müzikleriyle Michael Jackson'ın işlerini kıyaslayan bir kullanıcı aradaki bağlantıyı yakalamıştı. Artık tüm eski Sonic oyunlarını Sonic Origins çatısı altında birleştiren Sega, Sonic 3'ün müziklerini değiştirdi.

Orijinal Sonic 3'ün programcılarından Yuji Naka da bu değişikliğin ardından "Aman tanrım, Sonic 3 müzikleri değişmiş. Sega Official Michael Jackson'ın müziğini kullanmasına rağmen değiştirilmiş." diyerek senelerdir süren tartışmaya resmi ağızdan son noktayı koydu. Evet, Sonic 3'ün müzikleri bizzat Michael Jackson tarafından yapılmış. Ancak ne yazık ki bu müzikleri Sonic Origins içerisinde dinleyemeyeceğiz. 

2009 yılında Jackson'ın müzikal yönetmeni Brad Buxer, 1993 senesinde usta sanatçının Sega için dört hafta boyunca oyun müzikleri yaptığını iddia etmişti. Ancak Sega yetkilileri bu durumu hiçbir zaman kabullenmemişti. Hatta dönemin Sega Amerika başkanı Tom Kalinske "Eğer Michael Jackson dahil olduysa bile bizim bilgimiz olmadan olmuştur." şeklinde tuhaf bir açıklama yapmıştı. Neyse ki artık bu durum resmi ağızdan doğrulandı ve gönül rahatlığıyla Michael Jackson imzalı Sonic şarkıları dinleyebiliriz. Aşağıdaki videodan orijinal Sonic 3 müziklerinin tamamına göz atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum