Microsoft Başkan Yardımcısına Göre "Oyunları İstediğimiz Yerden Satın Alabilmeliyiz"

Haklı bir serzeniş

Dün Age of Empires 4 ile ilgili haberimizde PC Gamer tarafından Microsoft Başkan Yardımcısı Phil Spencer ile yapılan röportajdan bahsetmiştik.

Bu röportajdan farklı bilgiler gelmeye devam ediyor. PC Gamer'ın yeni haberine göre; röportajda Microsoft'un son zamanlarda PC oyuncularına yönelik daha fazla projede bulunmasından da bahsedilmiş (eski PC serilerinin dirilmesi, yeni HALO oyunlarının PC için duyurulması, Microsoft Store yerine farklı bir uygulamanın gelmesi).


Phil Spencer'a göre bu yeni platformun amacı diğer satış platformları (Steam, Epic) ile yarışmak yerine oyunculara satın alım sürecinde yeni bir seçenek sunmakmış. Böyle bir rekabetin söz konusu olmadığını söyleyen Phil, Halo: Master Chief Collection'ın hem Steam'e hem de kendi platformlarına geleceğini, üstelik oyuncular hangi platformdan almış olurlarsa olsunlar bir arada oynayabileceklerini de belirtmiş.

Muhtemelen son zamanlarda Epic'in oyunları kendi platformlarına özel çıkarmalarına karşı oyunculardan büyük tepki gelmesi Microsoft'u böyle temkinli ve uzlaşmacı yaklaşmaya yönlendirdi. Phil Spencer röportajda Epic'in bu politikasıyla ilgili olarak da "yapımcılar, oyuncular ve kendileri için doğru olduğuna inandıkları şeyi yapıyorlar" şeklinde konuşmuş, ayrıca oyunlarını Epic Store'a getirmelerinin de mümkün olduğundan bahsetmiş.

Yine de firmanın şu anki odağı Steam gibi görünüyor ki kullanıcı sayıları dikkate alınınca mantıklı bir karar. Spencer son olarak "tabiki bunun sonsuza kadar böyle gideceğini garanti edemem, ancak şu an oyunlarımızı Steam'de yayınlamamıza engel olacak bir şey görünmüyor" diyerek konuşmasını bitirmiş.

Microsoft'un şu anki politikası oyuncu yanlısı bir tutum izliyor, umarız planları uzun vadede oyunculara zarar verecek şekilde değişmez.

YORUMLAR
ilke_kurtlutepe
12 Haziran 2019 21:04

hayret, Microsoft 40 yılda bir iyi bir şey yaptı. Epic görsün bunları.

anonymous
12 Haziran 2019 18:50

Seviyorum seni be Microsoft. Hem Xbox-PC ayrimi yapmiyorsun (Windows 10 kullanmamama ragmen), hem Halo MCC'i getiriyorsun PC'ye (Windows 7 dahil!), hem son donemde atilimlar yapip oyun firmalarini vs alip oyun yaptiriyorsun, verdigin onemi gosteriyorsun, ustune durduk yere Gears 5'i Turkce altyaziyla getiriyorsun.Windows 10'a mi gecsem ne?

Jusca
12 Haziran 2019 18:43

Bende diyorum ki sen koskoca microsoftsun yap bitane open-source launcher deki bundan sonra bu launcher daimidir. Bunu kullanacaksınız. Marketplace e karışmıyorum istediğin oyunu yapabiliyorsan exculusive yap. Ama o oyun benim launcherimden çalışacak o kadar.

kirayHorda
12 Haziran 2019 15:05

Ulan Microsoft birde oyun çıkarma konusunda hayal kırıklığına ugratmasan en kral firmasın

allalla
12 Haziran 2019 15:01

Başından beri söylediğimiz de bu zaten bilinçli oyuncular olarak. 'Sadece buradan satacaksın ha, yoksa vallah sataram köyü!' yaklaşımından ziyade, daha ucuza satarak uzun vadede kalbimizi fethet işte EPİC. Bak ne güzel quantic'in oyunlarını getirdin bize. Hem de ucuza ve 60 TL indirim yapıyorsun belirli fiyat üzerindeki oyunlara. Böyle gel bize hep.

Parolamı Unuttum