Microsoft Bethesda'yı Almasa Redfall PS5'e De Gelecekmiş

O dönem PS5 versiyonu geliştirilme aşamasındaymış

Arkane Austin'in yeni oyunu Redfall bildiğiniz gibi sadece PC ve Xbox Series için çıkacak. Ama oyunun kreatif direktörü Harvey Smith'in IGN röportajında söylediğine göre aslında PS5 versiyonu da geliştirilme aşamasındaymış.

Smith, Bethesda'nın Microsoft tarafından satın almasının oyunun gelişimi üzerinde ciddi etkileri olduğunu, nihayetinde işin PS5 versiyonunun iptaline kadar gittiğini söylemiş.

"Microsoft tarafından satın alındık ve değişim geldi, hem de büyük D harfiyle. Geldiler ve dediler ki 'PlayStation 5 yok, Xbox, PC ve Game Pass'e odaklanıyoruz".

Arkane'in Sony ile iyi bir ilişkisi vardı aslında, bildiğiniz gibi Deathloop da öncelikle süreli exclusive olarak PlayStation 5'e çıkmıştı. Dolayısıyla Arkane o dönem bu ilişkiyi sürdürme niyetindeymiş ama Microsoft'un Bethesda'yı satın alması tüm işleri değiştirmiş.

Ama buna rağmen Smith Redfall'un PC ve Xbox ile sınırlı kalacak olmasının bir yandan da oyun için iyi olduğunu, odaklanacak platform sayısının azalmasıyla geliştirme işleminin stresinin de daha az olduğunu ekliyor. Smith ayrıca Game Pass sayesinde Redfall'un bugüne kadarki en başarılı projeleri olabileceğini de söylemiş.

YORUMLAR
Darthcell
24 Mart 2023 12:13

Talihsiz bir açıklama :D bundan sonra blizzart satın alması olayında bu haberi sony iyi sömürür. :D :D :D 

Decypher
Darthcell
24 Mart 2023 12:16

Valla yazarken ben de aynısını düşündüm :D


Parolamı Unuttum