Microsoft, 10 Milyar Dolar Karşılığında Discord'un Peşinde!

Satranç oyunu devam ediyor

Sony ve Microsoft arasındaki satranç devam ediyor. Daha önce Bethesda'yı saflarına katarak Sony'nin filini yiyen Microsoft, Sony'nin EVO'nun haklarını satın alarak yaptığı karşı hamle ile göz göze gelmişti. Masadaki tüm taşlarını kullanmak isteyen Microsoft, bu hamleye Discord ile cevap verebilir.

Bazı okuyucularımız bilmez fakat bir dönemler online oyunculuk TeamSpeak, Skype ya da Mumble üzerinden yürüyordu. Bu karanlık çağ; Discord'un beraberinde getirdiği kullanışlılık, pratiklik ve kalite ile aydınlanmış durumda. Bu sebeple Microsoft tam 10 milyar dolar ödeyerek Discord'u saflarına katmak istiyor.

Bloomberg'in haberine Microsoft yetkilileri şu sıralarda Discord'un yönetim katı ile görüşme halinde. Fiyat dudak uçuklatıcı geliyor olsa da Discord'un halka arz edilme yolunu izleyerek daha fazla gelir elde edebilmesi mümkün. Bununla birlikte Microsoft'un Discord'u Xbox ailesine entegre etmesi kulağa ilgi çekici geliyor.

İddialara göre Epic Games ve Amazon gibi firmalar da daha önce Discord ile anlaşmaya çalışmış fakat bir türlü ortak nokta bulamamış. Bakalım bu kez Discord'un saf değiştireceğini görecek miyiz?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum