Microsoft, Epic - Apple Davasında Epic'ten Yana Taraf Oldu

Saflar belli oluyor

Epic'in geçtiğimiz hafta Apple'a karşı açtığı davanın ardından Apple'ın buna misilleme olarak 28 Ağustos tarihinde Epic'in iOS geliştirme araçlarına erişimini kaldıracağını açıklaması, bu mücadelede farklı bir döneme girdiğimizin de habercisi oldu. Bu girişimin üzerine Epic mahkemeye başvurarak yürütmenin durdurulmasını talep etmişti, çünkü bu durum doğrudan Unreal Engine'i ve bu motoru kullanan oyunları da etkileyecekti.

Teknoloji dünyasının titanları bu mücadeleyi uzaktan mı izleyecekler, yoksa müdahil olacaklar mı diye düşünürken ilk hamle Microsoft'tan geldi. Microsoft, davaya müdahil olarak Epic'i yanında taraf tuttu. 

Microsoft'un oyun geliştiricileri deneyimlerinden sorumlu genel müdürü Kevin Gammill imzalı beyanatta Unreal Engine'in çok sayıda oyun yaratıcısı için kritik önem taşıyan bir teknoloji olduğu, Epic'in bu motoru iOS ve MacOS'ta desteklemesinin engellenmesinin oyun yaratıcıları ve oyunculara zarar vereceği söylenmiş.

Phil Spencer'da attığı tweet ile "bugün Epic'in Unreal Engine için Apple SDK'ya erişimini koruma talebine desteğimizi belirten bir beyanat yayınladık. Epic'in en yeni Apple teknolojilerine erişimini garantilemek oyun geliştiricileri ve oyuncular için doğru olan şeydir" diyor.

Gammill de Unreal Engine'de yaşanacak bu tür bir sorunun ardından geliştirme aşamasındaki bazı oyunların farklı bir motora geçmek veya gelecekte destek kaybını kabul etmek arasında seçim yapmak zorunda kalacaklarını, bunun da ciddi maliyeti olacağını eklemiş. Ayrıca Gammill, halihazırdaki oyunların da bu durumdan zarar göreceklerini söylüyor.

Bakalım Apple bu konuda bir geri adım atacak, Unreal Engine konusundaki tutumunu hafifletecek mi?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum