Microsoft Flight Simulator, Dünyadaki Tüm Havaalanlarını İçerecek

En küçük havaalanından devasa olanların kadar…

Microsoft Flight Simulator, büyük bir merakla beklediğimiz oyunlardan. İlk tanıtımlarından itibaren oyun severlerin ağzını açık bırakmayı başarıyor. Dünya tasarımındaki detaya şapka çıkarmamak elde değil. Nitekim son paylaşılan bilgiler de bu konudaki hayranlığımızı perçinleyecek mahiyette.

Paylaşılan son bilgilere göre; dünya üzerindeki havaalanlarının tamamı, en küçük havaalanından, devasa, uluslararası havalimanlarına kadar tamamı oyunda yer alacak. Bunlardan 37.000 tanesi manuel olarak tasarlanmış ve gerçek dünyadaki hallerine birebir benzemeleri hedeflenmiş durumda. Oyunun önceki versiyonunda bu sayı 24.000 civarında imiş. Yani bir öncekine göre %50’nin üzerinde bir artış söz konusu.

Microsoft Flight Simulator’ın, sadece havaalanları ile değil dünyanın geri kalanının modellenme şekliyle de dikkatleri çekeceğini söylemek mümkün. Bing Maps, havaalanı verileri ve gökyüzü fotoğraflarından istifade edilerek ve makine öğrenme yöntemleri kullanılarak, biz gökyüzünde süzülürken altımızda uzanan uçsuz bucaksız coğrafyaların da gerçeğe olabildiğince yakın şekilde oluşturulması hedeflenmiş. Bu konuda ne kadar başarılı olduklarına dair ilk izlenimleri tanıtım videolarından edinmiştik, umarım oyun çıktığında da aynı düşünceler devam eder.

Oyunun çıkış tarihi henüz ilan edilmedi, ancak Nisan ayı içerisinde geliştirme takvimi paylaşılacak, böylece önümüzde ne kadar süre kaldığını öğreneceğiz. Merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum