Microsoft, Game Pass Oyunlarını Switch'e Getirmeye Hazırlanıyor

Microsoft'tan akıllıca bir hamle daha

Nintendo ile ilgili isabetli duyumlarıyla tanınan Direct Feed Games kanalının iddiasına göre Microsoft ile Nintendo arasında önümüzdeki dönemde gerçekleşecek işbirliği ile hem bazı Microsoft oyunları Switch'te de çıkacak, hem de tüm Game Pass oyunları yayın yoluyla Switch üzerinden oynanabilecek.

İddiaya göre Microsoft başta Ori and the Blind Forest olmak üzere kendi bünyesinde geliştirilen bazı oyunları Switch'e port etmeyi planlıyor. Ori, kesinlikle Switch'e çok uygun bir oyun seçimi olur. Zaten Ninja Theory ve Obsidian gibi şu an Microsoft bünyesinde faaliyet gösteren stüdyolar da hala oyunlarını Switch'te de yayınlayabiliyorlar, hatta bunun en son örneklerinden biri de Hellblade: Senua's Sacrifice oldu. Hatırlarsanız kendisi yılın ilk Direct'inde gördüğümüz oyunlardan biriydi.

Microsoft ayrıca Project xCloud yayın sistemi sayesinde Xbox One oyunlarının Switch üzerinden oynanabilmesini de sağlamak istiyor. Bunda da devreye Game Pass girecek, Switch sahipleri Game Pass kütüphanesindeki oyunları bu yolla Switch üzerinde oynayabilecekler. Bu duyurunun bu yıl içerisinde yapılması bekleniyor.

Bu iddia gerçekleşirse hem Microsoft, hem de Nintendo için büyük kazanç olur diye düşünüyorum. Tam bir "kazan-kazan" durumu yani.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum