Microsoft, Google Stadia İle Rekabete Hazır

Bizde kesilmişi var

Google Stadia duyurusunun yankıları hız kesmeden devam ediyor. Bu kez mikrofonun başına Microsoft’un Xbox departmanının patronu olan Phil Spencer geçti ve savaşa hazır olduklarını söyledi.

Spencer yaptığı açıklamada Google’ın Stadia ile oyun piyasasına güçlü bir giriş yaptığını, karşılarında yeni ve önemli bir rakip olduğunu ancak duyurdukları şeyin kendileri için bir sürpriz olmadığını söyledi:

“Google’ın duyurusu doğru yolda olduğumuzun bir kanıtı. Her ne kadar gösterdikleri şey etkileyici de olsa biz zaten son iki senedir bulut oyun sistemi üstünde çalışıyoruz. […] Google bugün büyük bir atılım yaptı. Ama iki ay sonra E3’te biz daha büyük bir şey yapacağız.”

Spencer, xCloud sistemine atıfta bulunuyor elbette. Hatırlayabileceğiniz gibi Microsoft geçen ekim ayında kendi bulut oyun teknolojisini duyurmuş ve Xbox One oyunlarını dilediğimiz bilgisayarda, akıllı telefonda ve tablette oynamayı mümkün kılacağını açıklamıştı.

> Microsoft'tan Oyun Stream Servisi Geliyor: Project xCloud
> Microsoft, Project xCloud'un Çalışır Halini Android Telefonda Forza Horizon 4 İle Gösterdi

Phil Spencer bununla birlikte Google’ın Stadia hizmetini Google Assistant ve YouTube’la birleştirmesinden oldukça etkilendiğini de belirtmiş. Özetlemek gerekirse, bu hizmet Stadia aracılığıyla Youtube’da izlediğiniz bir oyunu hemen başlatıp oynamanıza, hatta o oyuna katılmanıza imkân tanıyor.

Sizin anlayacağınız bulut oyunculuk teknolojileri gümbür gümbür geliyor sevgili Oyungezerler. Bakalım Xbox cephesi E3’te neler duyuracak, diğerleri neler yapacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum