Microsoft Neden Henüz Bethesda'yla İlgili Konuşamadığını Açıkladı

Çünkü kanunlara saygı duymak lazım

Eylül ayında sadece bu yılın değil, tüm zamanların en büyük oyun stüdyosu satın alımlarından birinin haberini almıştık ve Microsoft, 7.5 milyar dolar karşılığında ZeniMax'ı bünyesine katmıştı. O günden beri Bethesda'yla ilgili sorulara pek de detaylı cevaplar vermedi Microsoft, tek bildiğimiz halihazırdaki anlaşmaların (Deathloop'un önce PlayStation 5'e gelecek olması gibi) onurlandırılacağı, ayrıca ZeniMax stüdyolarının bağımsız faaliyetlerine devam edeceği.

Xbox'ın patronu Phil Spencer işte bu ketumluğun sebebini açıkladı.

"Öncelikle şunu söylemem lazım, biz ZeniMax'i satın almadık. ZeniMax'i satın alma niyetimizi açıkladık. Bu henüz devam eden bir süreç ve yasal prosedürleri var ve bir sorun yaşanacağını sanmıyorum. Anlaşmanın 2021 yılı başlarında nihayete ermesini bekliyoruz.

Bunu söylüyorum, çünkü insanların Todd Howard ve Robert Altman'la oturup geleceklerini planladığımızı düşünmelerini istemiyorum. Henüz bunu yapmaya yasal olarak yetkimiz yok, bu kanun dışı bir hareket olur."

Spencer şu aşamadaki odaklarının anlaşmanın tamamlandığını görmek olduğunu söylüyor, ZeniMax portföyü üzerinde plan yapmak değil. Ama bu stüdyolar için uzun vadeli planının şimdiye kadarki en iyi oyunlarını yaratmaları olduğunu söylemekten de kaçınmıyor.

Todd Howard'la potansiyel bir satın alımı konuşurlarken aralarında geçen diyaloğu şöyle anlatmış Spencer:

"Birbirimizin gözlerinin içine baktık ve "Pekala, burada tam olarak ne yapıyoruz?" dedik ve o da dedi ki "şimdiye kadar yaptığım en iyi oyunları yapmak ve bunun için de Microsoft'un desteğini almak istiyorum." Ben de aynı şeyleri Arkane ve id Software ve Machine Games için söyledim. Hepsinin de inanılmaz bir iş çıkarmasını ve bunu yaparken de desteklemek istediğimizi söyledim" diyor Spencer.

Bakalım Spencer, Bethesda hakkında konuşmaya başladığında daha neler duyacağız?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum