Microsoft’un, Playstation İle Çalışan Bir Stüdyoyu Satın Alacağı İddia Ediliyor

Microsoft da satın almalara doyamadı...

Bu sene Microsoft'un stüdyo satın alma haberlerinin arkası kesilmeyecek gibi. E3'te Hellblade: Senua's Sacrifice'ın geliştiricisi Ninja Theory, State of Decay 2'nin yapımcısı Undead Labs ve Forza Horizon'ın ardındaki stüdyo Playground Games'i satın aldıklarını duyurmuşlardı. Kısa bir süre önce, RYO denince ilk akla gelen firmalardan olan Obsidian Entertainment ve inXile da Microsoft tarafından satın alınan stüdyolar arasına dahil olmuştu.

Bu seferki iddia ise, rakip konsol Playstation için oyun üreten orta ölçekli bir stüdyonun Microsoft bünyesine katılacağı yönünde. Henüz tek bir kaynağa dayanan bir iddia olsa da yakın dönemdeki gelişmeler bu konuyu ilgi çekici kılıyor. Hatırlayanlarınız olacaktır, Microsoft'un Obsidian'ı satın almak üzere olduğu da öncesinde bir iddia olarak ortaya çıkmış ve kısa bir süre sonra iddialar gerçeğe dönüşmüştü.

Satın almayla ilgili görüşmeler devam ettiği için stüdyo ismi zikredemeyeceğini söyleyen kaynak, "orta ölçekli" ve "bir süre Playstation ile çalışmış" bir firmadan söz ediyor. Hal böyle olunca akla gelen birkaç isim söz konusu. Bunlardan ilki Ready at Dawn. 2003 yılında kurulan stüdyo bugüne kadar Playstation'a özel bazı oyunlar geliştirmiş durumda, bunlardan ilk akla geleni The Order: 1886. Oyun ile ilgili beklentiler yüksek olmasına karşın sonuçta ortaya çıkan tablo yapımcısını ve Sony'yi pek memnun etmemişti. Oyunun çok kısa sürmesi yoğun eleştiri konusu olmuştu. Stüdyonun geniş çaplı yeni projelere imza atabilmek için Microsoft bünyesine katılabileceği düşünülüyor.

Böyle bir satın almaya konu olabileceği düşünülen diğer bir stüdyo, PS4 çıkış oyunlarından Resogun adlı oyunu geliştiren Housemarque. Geçtiğimiz yıl çıkardıkları Nex Machina ve Matterfall ile beklediklerini elde edemeyen firma, shoot-em-up türü oyunlar geliştirmeyi bıraktıklarını açıklamıştı. Dolayısıyla, Microsoft tarafından satın alınması halinde mali yönden rahatlayıp farklı türlerde yeni oyunlar geliştirilebilecekleri tahmin ediliyor.

Bir kez daha belirtmekte fayda var, henüz bir spekülasyon olarak paylaşılmış durumda bu satın alım haberi. Ancak yakın dönemde bu konu ile ilgili bilgiler gelmesi kuvvetle muhtemel. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum