Microsoft ve Epic Games De GDC 2020'den Çekildiklerini Açıkladı

Geriye kim kaldı?

16 - 20 Mart tarihleri arasında San Fransisco'da düzenlenecek olan GDC 2020, her geçen gün yeni bir darbe almaya devam ediyor. Şimdiye kadar Sony, Facebook, Electronic Arts, Kojima Productions ve Unity gibi büyük isimlerin yaptıkları açıklamalarla etkinliğe katılmama kararı aldıklarını öğrenmiştik. Dün akşam da Microsoft ve Epic Games'ten benzer açıklamalar yapıldı ve iki ağır top daha etkinlikten çekilmiş oldu.

Microsoft "oyuncuların, geliştiricilerin, çalışanların ve ortaklarımızın güvenliği ve sağlığı bizim için her şeyden önemli" diyerek giderek artan sağlık riskleri nedeniyle GDC'de yer almayacağını açıkladı. Epic Games'ten de benzer bir açıklama geldi ve onlar da "Epic olarak GDC 2020'ye katılacak olmaktan büyük heyecan duyuyorduk. Ancak maalesef sağlık riskleri konusunda belirsizlikler çalışanlarımızı etkinliğe göndermemizi olanaksız hale getirdi ve biz de zor bir karar alarak katılımımızı çekmeyi kararlaştırdık" dediler.

Geçtiğimiz günlerde GDC organizasyonundan yapılan açıklama etkinliğin planlandığı gibi gerçekleşeceği yönündeydi ama her gün bir diğer büyük oyuncunun etkinlikten çekiliyor olması ve sağlık riskinin de her geçen gün daha artması kafa kurcalıyor. Elbette GDC'nin aksi yönde bir açıklama yapması için henüz erken, ama büyük oyuncuların yer almadığı bir Oyun Geliştiricileri Konferansının ne kadar anlamsız olacağını da tahmin edebilirsiniz.

Benim düşüncem önümüzdeki günlerde daha fazla sayıda firmanın GDC'den çekileceğini ve etkinliğin de belirsiz bir tarihe erteleneceği yönünde. Bakalım, göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum