Microsoft ve Sony, Ark Oyunları İçin Milyonlar Ödemiş

Abonelik servisi savaşları

Snail Games'in SEC'e yaptığı bildirimde Sony ve Microsoft'un Ark oyunları için harcadıkları paraları da beyan etmiş oldu. Snail Games, Ark serisinin geliştiricisi ve yayıncısı Studio Wildcard'ın sahibi.

Snail, 2021 Kasım ayında Sony ile bir anlaşma imzalayarak Ark Survival Evolved'un 2022 Mart ayında PlayStation Plus oyunu olarak verilmesini sağlamıştı. Bunun parasal karşılığı 3.5 milyon dolarmış.

Bu esnada oyunun Xbox Game Pass'te olması için de Microsoft ile ayrı bir üç yıllık bir anlaşması varmış. 2020 yılında ise Ark'ın devam oyunu Ark 2'nin Xbox'a özel olması için Microsoft'la ayrı bir anlaşma yapılmış.

"Anlaşma, ARK 1'in Game Pass mevcudiyetini 1 Ocak 2022'ye kadar uzatmak ve Ark 2'yi de üç yıl için Game Pass'e getirmek üzerindeydi" diyor beyanatta. Microsoft'un bunlar için ödediği miktar ise Ark 1 için 2.5 milyon dolar, Ark 2 için ise 2.3 milyon dolar. Yani toplamda 4.8 milyon dolarlık bir ödeme söz konusu.

Bu yılın başlarında da Cooking Game Simulator'ın geliştiricisi Big Cheese Studio, Xbox Game Pass anlaşması için 600 bin dolar aldıklarını açıklamıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum