Advertisement

Microsoft ve Sony, Oyun ve Bulut Hizmetleri İçin Güçlerini Birleştiriyor

Çok ciddi bir hamle...

Microsoft ve Sony'den çok sürpriz bir hamle geldi; stratejik işbirliğine gitme kararı aldılar.

Teknoloji sektörünün bu iki büyük firmasının böyle bir hamle yapması beklenen bir şey değildi; özellikle de konsol tarafındaki rekabetleri düşünüldüğünde. Ama beklenmeyeni yaptılar ve bir anlaşmaya vardılar ortak çalışma konusunda.

Bilgi ve teknoloji paylaşımının yanında gelecekteki girişimleri için ortak altyapılar oluşturmak konusunda da uzlaşmaya vardıkları belirtiliyor yapılan açıklamada. Her ne kadar Xbox ve Playstation ile ilgili bir detay paylaşılmamış, isimleri zikredilmemişse de oyun/eğlence platformlarının önde gelen iki firması arasındaki bu işbirliğinin bu alanda yansımaları olacağını söylemek mümkün. Nitekim Microsoft CEO'su Satya Nadella ve Xbox'ın patronu Phil Spencer da yaptıkları twitter paylaşımlarıyla bu görüşü desteklemiş bulunuyorlar.

Anlaşmayla ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre, iki firma Microsoft Azure üzerinden ortak bulut çözümleri geliştirecekler. Sony, oyun ve içerik paylaşım hizmetlerinde Microsoft Azure kullanacak. Ayrıca, iki firma yapay zeka alanında da birlikte çalışacaklar.

Bakalım önümüzdeki dönemde bizleri neler bekliyor. Büyük merak içerisinde, yakından takipteyiz...

YORUMLAR
DanteXE
19 Mayıs 2019 23:22

Sony düşündüğümden çok daha zeki çıktı yeminle. Cloud ve servis bazlı oyun hizmetlerinde Google ve Microsoft'a rakip bile olması imkansızken şimdi Google'ın ve kendinin en büyük rakibiyle anlaştı herifler. İyi hamle. Sony yaşamya devam eder böyle böyle.

Anravs
17 Mayıs 2019 16:18

Oyun dünyası şu sıralar çok hareketli. Büyük bir şeyler olacak... (HALF-LIFE 3 CONFIRMED?!)

AvastYeScurvyDog
17 Mayıs 2019 13:15

Konsol tarafinda baris saglanir iken, Pc'de is zivanadan cikiyor. Oyuncular da sevdikleri firmalari over iken, sevmediklerini yerin dibine sokuyor. O degil de, acaba ortak bir konsol cikarirlar mi ve diger konsol firmalari bu ortakligin karsisinda nasil durabilir, eger ortakliklari oyun ve bulut hizmetinden oteye gider ise.

Parolamı Unuttum