Microsoft, Xbox Live'ı Switch ve Mobile De Getirmek İstiyor

Güzel proje

Microsoft'un E3 2019'a çok sıkı hazırlandığını biliyoruz ama görünüşe göre Mart 2019'daki Game Developers Conference'ta (GDC) da firmadan önemli haberler alacağız: Microsoft, Xbox Live servisiyle ilgili planlarını GDC'de sunacak. Gelen bilgilere göre Microsoft Xbox Live'ı Android, iOS ve hatta Nintendo Switch'e taşıyacak çapraz-platform geliştirme planını gösterecek. Bunun zaten Minecraft için şu an çalışır durumda olduğunu biliyoruz ama Microsoft bu bilgileri diğer üçüncü parti geliştiricilere de açacak ve bu sayede Xbox Live'ın 400M oyun cihazına erişimini 2 milyarın üzerine çıkarabilecek.

Bu hamleyle birlikte Microsoft'un tüm pazarlarda önemli bir hakimiyet elde etme şansı var. Bir yandan oyun yayın servisi Project xCloud ile o alanda da üstünlük kurmaya çalışacakları çok açık.

Sunumdan bir iki satır başı şu şekilde:

- Xbox Live oyuncuları Xbox ve PC'de son derece aktifler ama artık başarım geçmişlerini, arkadaş listelerini, kulüplerini ve daha fazlasını beraberlerinde neredeyse istedikleri ekrana taşıyabilecekler.

- Topluluklarını platformlar arasında daha serbest biçimde kaynaştırmak isteyen geliştiriciler için engeller yıkılacak. PlayFab oyun servisleriyle birlikte düşünüldüğünde oyun geliştiricileri bunun için daha az uğraşacak ve oyunlarını eğlenceli hale getirmek için daha fazla zaman ayırabilecekler

Microsoft yeni jenerasyonda ismini daha da sağlamlaştıracak hamlelerine devam edecek gibi görünüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum