Microsoft, Xbox Series X ve S’in Performans Sorunlarının Farkında

Bazı oyunlar PS5’te daha iyi performans sunuyor

Yeni nesil konsollar çıktığında ilk akla gelen soru, kronik sıkıntılarının bulunup bulunmadığı ve performansa ilişkin sorunlar yaşanıp yaşanmadığı olur genelde. Malum, geçmişte ciddi sorunlarla gelen konsollar oldu, dolayısıyla oyun severler de temkinli yaklaşıyorlar.

Yeni neslin gelişiyle birlikte her iki firmanın konsolları da mercek altına alındı. Kimileri tasarımdan gidiyor, kimileriyse performans karşılaştırmaları yapıyor. Bu tarz bir karşılaştırma da Digital Foundry ekibinden geldi ve Assassin’s Creed Valhalla, Devil May Cry 5 ve Dirt 5’in Xbox Series konsollarındaki performansının PS5’e kıyasla düşük kaldığı görüldü. Call of Duty Black Ops Cold War'da ise, Xbox Series daha iyi bir performans sunuyor.

Microsoft tarafından The Verge ile paylaşılan açıklamada, sorunları çözmek için geliştiricilerle çalışıldığı ifade ediliyor.

Açıklamada, “Xbox Series X ve S için optimize edilmiş bazı oyunlardaki performans sorunlarının farkındayız ve sorunun kaynağını tespit edip çözmek ve oyuncularımıza optimum deneyimi sunmak için geliştirici ekiplerle aktif bir işbirliği içerisindeyiz” deniliyor. Önümüzdeki dönemde Xbox Series X/S’in yeteneklerinin daha iyi kullanılabilmesi için geliştiricilerle işbirliğine devam edecekmiş Microsoft.

Açıkçası bu mesele Microsoft için acilen çözülmesi gereken bir konu, zira konsola özel oyunlar konusunda rakibinin gerisinde kalmışken bir de 3. parti geliştiricilerin oyunlarında da performans olarak geride kalması ciddi bir dezavantaj. "En güçlü konsol" olarak lanse edilen Xbox Series X rakibini yakalayıp geride bırakabilecek mi, hep birlikte göreceğiz.

YORUMLAR
cavegamer3530
30 Kasım 2020 13:50

kime inanacağım şaşırdım geçen gamespot ps 5 in daha fazla problemi var diyordu şimdide bu gerçi onlarında nasıl iş yaptığı bellide konsol çıkmadan önce neden bu sorunları konuşmadık deyip kendi sorularına cevap veriyorlar yok efendim ozaman yokmuşmuş bal gibide vardı ambargo yüzünden konuşmuyorlardı yeni konsola hemen atlamamak lazım ben anca 2021 haziran temmuz gibi almayı düşünüyorum

Parolamı Unuttum