Microsoft, Yapay Zekâ Firması Nuance’ı 19,7 Milyar Dolara Satın Alıyor

Microsoft’un Linkedin’den sonraki en büyük satın alımı

Geçtiğimiz ay ZeniMax satın alım sürecini tamamlayan Microsoft, yoluna hız kesmeden devam ediyor; bu sefer de yapay zeka alanında faaliyet gösteren Nuance’ı bünyesine katıyor.

ZeniMax satın alımı için 7,5 milyar dolar gibi bir miktarı gözden çıkaran Microsoft, Nuance için bunun 2 katından fazla bir miktar harcayacak; hisse başı 56$ gibi bir bedel ödeniyor -ki bu da toplamda 19,7 milyar dolara tekabül ediyor. Satın alma işleminin bu yıl içerisinde sonuçlandırılması beklenmekteymiş.

Açıklamada Microsoft'un 2019 yılından beri Nuance ile iş birliği yaptığı, Nuance’ın teknolojilerinden sağlık alanındaki çalışmalarda istifade edildiği belirtiliyor. Nuance’ın yapay zeka çözümleri sağlık alanı dışında müşteri ilişkileri, sanal asistanlar, sesli yanıt sistemleri, dijital ve biyometrik yazılımlar gibi farklı alanları da kapsıyor. Dolayısıyla, Microsoft da bu teknolojileri çok farklı alanlarda kullanabilir.

Bu satın alımla birlikte Microsoft, bugüne kadarki en büyük ikinci satın alımına imza atmış olacak. Zirvede halen 2016 yılında 26,2 milyar dolar karşılığında satın alınan Linkedin oturuyor. Ne dersiniz, Microsoft’un bundan sonraki hamlesi ne olabilir, sırada yeni oyun firmaları var mıdır sizce?

YORUMLAR
sSnake
13 Nisan 2021 11:05

Teknoloji savaşlarında ABD cephanleiğini kaptırmamak, güçlü tutmak ve geleceğe yatırım yapmak adına Microsoft ile üzerine düşeni yapıyor.

Atlas Estrella
13 Nisan 2021 08:17

Microsoft'un satın aldığı şeylere bak hele sen ya! Biz de ancak domates biber satın alalım!

yasinkaracivi
12 Nisan 2021 19:59

Swype Dragon adlı android klavye yazılımı da Nuance firmasına aitti sanırım. Yazılım desteği yıllar önce kesilmiş olmasına rağmen hâlâ severek kullandığım bir program. Umarım Microsoft çatısı altında geliştirilmeye devam eder.

Parolamı Unuttum