Microsoft’un Activision Blizzard’ı Satın Alımı, Bir Ülkede Daha Onaylandı

Bu sefer de Güney Afrika'dan onay geldi

Bildiğiniz üzere, Microsoft geçtiğimiz yıl oyun dünyasının en ses getirecek satın alım hamlelerinden birisini yapıp Activision Blizzard’ı bünyesine katmak için girişimde bulunmuştu. Bunun ardından da tabii bazı itirazlar yükseldi, farklı ülkelerde rekabet kurumları tarafından bu satın alım işlemine ilişkin incelemeler başlatıldı.

Bugüne kadar birçok rekabet kurumu, herhangi bir sorun görmediklerini belirterek bu satış işlemine onay verdiler. Bu listeye şimdi yeni bir isim daha eklendi, Güney Afrika Rekabet Komisyonu’ndan da onay çıktı.

Dün paylaşılan açıklamada, tarafların (Microsoft ve Activision), rakip oyun dağıtımcılarını (açıklamada özellikle Sony (PlayStation) ve Nintendo (Switch) şeklinde belirtilmiş durumda) zor durumda bırakmak gibi bir niyet ve kabiliyetlerinin olduğuna ilişkin endişe duyulmadığı belirtiliyor.

Ayrıca, Microsoft ve Activision’ın, Call of Duty’yi diğer platformlara getirmek konusunda taahhütlerine de işaret ediliyor. Dolayısıyla, bu satın alım işleminde bir sakınca görülmediği ilan ediliyor.

Böylece, Microsoft ve Activision Blizzard, hedefe bir adım daha yaklaştılar. Bakalım geri kalan rekabet kurulları, konuyla ilgili kararlarını ne zaman açıklayacaklar ve bu satın alım işlemi ne zaman sonuçlanacak, takipteyiz.

YORUMLAR
Mert
18 Nisan 2023 12:45

İkisi de Amerika merkezli firma. Neden Güney Afrika Rekabet Komisyonu'ndan da onay almaları gerekiyor anlamadım valla

Parolamı Unuttum