Microsoft'un Xbox Series X'i Yenileme Planı Ortaya Çıktı

Belgeleri sansürlemeyi unutmuşlar

Microsoft vs FTC davasına dair dün gece çok ilgi çekici bir gelişme yaşandı. Normalde dava kapsamında özel olarak mahkemeye sunulan çoğu dosya yanlışlıkla herkese açık olarak paylaşıldı. Bu dosyalar arasında sansürlü olanlar da var, sansürlenmesi unutulanlar da.

Sansürlenmemiş belgelerden bir tanesi Microsoft'un Xbox Series konsollarda "nesil ortası" güncelleme yapmayı planladığını gösteriyor.

Söz konusu yeni Xbox Series X konsolu orijinaliyle aynı adı taşıyacak, yani isminde Pro eklentisi olmayacak. Sonuçta konsolun gücü aynı, bir değişme yok. Ancak bu sefer 2 TB dahili depolama alanına sahip olacak ve disk kullanmayan, tamamen dijital bir model olarak piyasaya sunulacak. Brooklin kod adıyla geliştirilen bu yeni konsol versiyonun fiyatında da bir değişiklik yok, şu anki Series X ile aynı fiyata satılacak. Yani disk sürücüyle depolama alanını takas etmiş gibi oluyor Microsoft. Ayrıca bu konsol beraberinde yeni Sebille kod adlı kontrolcüyle gelecek.

Konsolun planlanan çıkış tarihi 2024.

Microsoft'un geliştirdiği yeni Sebile kod isimli Xbox Series kontrolcü üzerinde gelişmiş özellikler ve haptic feedback desteği gibi yenilikler bulunacak.

Yukarıda gördüğünüz görseller bizzat Microsoft tarafından mahkemeye sunulan dosyada bulunan görseller.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum