Microsoft'un Yayın Platformu Mixer Kapandı, Ortalık Karıştı

Facebook Gaming ile anlaşıldı

Birkaç yıl önce hayatımıza giren Mixer, Twitch'in en büyük yayıncılarını saflarına çekerek kendisine isim yapmayı başarmıştı. Fakat bu durum bile Mixer'deki izlenme sayılarının artmasına sebep olamamıştı. Tüm yayın platformları yükselmeyi sürdürürken Mixer'in yerinde sayması, Microsoft'un platformun fişini çekmesine sebep olmuş gibi görünüyor.

Dün akşam saatlerinde yapılan flaş bir açıklama ile birlikte Mixer'in kapatıldığını ve Facebook Gaming ile ortak olunacağını açıklayan Microsoft, yayıncılarını da ortak platforma taşımak istiyor. Öte yandan resmi açıklamanın ardından Mixer üzerinde açılan yayınlarda, yayıncıların hiçbirinin bu durumdan haberi olmadığı gözlemlendi.

Durum ile ilgili bir diğer ilginç anekdot ise Ninja ve Shroud gibi isimlerin, Mixer'den aldığı ücretler oldu. Rod "Slasher" Breslau'nun kaynaklarından aldığı habere göre Facebook Gaming, Ninja ve Shroud'a Mixer'den aldıkları ücretin iki katını teklif etmiş. İkili kontratı kabul etmeyince Mixer ünlü yayıncıların ücretlerini ödemek zorunda kalmış. Söylenene göre Ninja'ya 30 milyon dolar, Shroud'a ise 10 milyon dolar ödeme yapılmış.

Mixer'in bu hamlesi ile birlikte bu iki isim de "free agent" konumuna geldi. Yani istedikleri zaman istedikleri platforma geçiş yapabilecekler. Tabii ki akıllara ilk önce Twitch geliyor. Hatta iddialara göre Ninja'nın Twitch kanalının açıklama kısımları düzenlenmeye başlamış. İkili, Twitter üzerinden yaptıkları açıklamalarla önlerine bakacaklarını da belirtmiş.

Shroud ve Ninja kadar büyük olmayan Mixer yayıncılarının Facebook Gaming'e geçişi ise sancılı bir süreç olacak gibi görünüyor. Facebook Gaming şimdiden kendi topluluk kurallarına uymayan Mixer partner'lerinin platform üzerinde yayın yapmasına izin vermiyor. Haliyle bu da büyük bir tartışma yaratmış durumda.

Bakalım bu ilginç durum nasıl çözülecek?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum