Midnight Suns, Marvel İçin Bir Oyundan Daha Fazlası Olabilir

Zaten çizgi roman olan bir oyunu yeniden çizgi roman yapmak!

Çizgi roman uyarlaması sinema filmlerinin öz materyali değiştirmesine halen tam olarak alışamadım. Boynuzun kulağı geçmesi misali artık çizgi romanlar epey geri plana atılmış durumda. Benzer bir durumu oyunlarda da görmeye başladık lakin arada biraz fark var. Marvel's Spider-Man ile birlikte Marvel çizgi romanları içerisinde bir oyun evreni meydana gelmişti. Şimdi ufukta yeni bir Marvel oyunu Midnight Suns var ve doğal olarak sadece bir oyundan ibaret değil. 

Tıpkı Spider-Man gibi Midnight Suns'ın da temeli çizgi romanların ta kendisi. Hatta ekip aynı olmasa bile benzer işlerle uğraşan Midnight Sons çizgi romanlarda oldukça geniş bir kadroyla karşımıza çıkmıştı. Children of the Midnight Sun, oyunun etkisiyle evrim geçirip Midnight Suns olurken Marvel bu değişimi çizgi romanlara da taşımaya karar verdi. İlk olarak Adam Barnhardt'ın Twitter üzerinden paylaştığı resmi belgeye göre Marvel hem dijital hem de basılı bir şekilde Midnight Suns için çizgi roman hazırlıklarına başlamış. 

Bu da demek oluyor ki oyunun hikayesi için özel olarak bizim yaratacağımız Hunter karakterinin bir canon hali olacak ve çizgi romanlarda kendisini bu haliyle göreceğiz. Muhtemelen Hunter'ın çizgi roman versiyonu fragmanlardaki gibi olacaktır. Orijinal ekip işin biraz daha karanlık kısmına odaklanırken oyun hikayesinde Captain America ve Iron Man gibi popüler isimler vardı. Mevcut Marvel Evreni içerisinde Cap ve Tony gibi isimleri Midnight Suns aktivitelerinde görmemiz biraz absürt kaçacağı için Midnight Suns çizgi romanı da tıpkı Spider-Man gibi bir "çizgi roman oyun evreni" içerisinde geçebilir. 

Normal şartlar altında Midnight Suns önümüzdeki ay piyasaya çıkacaktı ancak Firaxis oyunu 2022 yılının ikinci yarısına ertelediğini açıklamıştı. Şimdi bu haberlerde gelince belki oyunda senaryoyla ilgili bir takım değişiklikler de yaşanmış olabilir diye düşünüyorum. Çizgi roman ve oyun evreni bir noktada paralel hale geleceği için yazarlara ekstra yük binmiş olabilir. Günün sonunda Wolverine'in yer alacağı hem yeni bir oyuna hem de yeni bir çizgi roman serisine kavuşacağımız için benim için durum gayet sevindirici, umarım oyun da bu sevinci yukarı çekmeyi başarır. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum