Mike Morhaime Blizzard'ı Anneannesinden Aldığı Borçla Kurmuş

Ufak bir borç nelere kadir

Blizzard'ın başkanı ve kurucu ortaklarından Mike Morhaime Blizzcon-öncesi etkinliğindeki canlı yayında firmanın nasıl kurulduğuna dair ilginç bilgiler paylaştı. Meğer bu dev firmanın varlığını Morhaime'in anneannesine borçluymuşuz!

Firmanın diğer kurucu ortağı Allen Adham ile birlikte ikisi de ortaya 10,000$ koyacaklarmış. Morhaime kendi payına düşen parayı koyabilmek için anneannesinden 15,000$ borç almış. İyi yürekli anneanne bu borcu Morhaime'e faizsiz olarak vermiş (zaten başka türlü olsaydı garip kaçardı). Mike Morhaime "daha ortada oyun bile yokken, daha hiçbir şey yapmamışken kapıların açılmasını ve bu işe başlamamızı sağlayan şey buydu" diyerek anlatıyor o günleri.

Blizzard bünyesinde Blizzard Vault isminde bir yer var ve burada firmanın tarihinden önemli parçalar sergileniyor. Morhaime'in anneannesinden aldığı borcu gösteren kağıt da sergilenen eşyalardan birisi. Bu elbette resmi bir senet falan değil, bir kağıdın üzerinde borç alınan miktar yazıyor ve altında da Morhaime'in ve anneannesi Mildred Miller'ın imzaları var. 4 Şubat 1991 tarihli bu kağıtta enteresan bir bilgi daha var, o da bu borcun aylık 100$'lık parçalar halinde, her ayın 1'inde geri ödeneceği detayı. Yani anneannesi Morhaime'e 150 ay taksitle faizsiz borç vermiş resmen.

Morhaime aile büyüklerinin kendilerini daima desteklediklerini de söylemiş. Anneannesi oyunlardan anlamazmış ama "yaptığım her şeyle acayip gurur duyardı" diye de eklemiş. Ne kadar da tatlı bir hikaye, öyle değil mi? O zamanlar Blizzard'ın bugünkü seviyeye geleceği, oyun dünyasına yön veren dev isimlerden biri olacağı acaba akıllarına gelmiş miydi? Mildred Miller, 2005 yılında hayatını kaybetmiş ama bugünleri görse torunuyla duyduğu gurur herhalde ayrı bir seviyeye çıkardı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum