Minecraft'ın Java Ve Bedrock Versiyonları Birleşiyor

Tarihi bir değişim

Minecraft alemi uzun bir süredir iki parça halinde. Yeni nesil Bedrock versiyonu ve eski günlerden beri kullanılan Java türevi, sonunda tek bir potada birleşecek. Uzun süredir ayrı ayrı satın alınabilen bu ikili, artık tek bir paket içerisinde kullanılacak. Yani oyunu açtığınızda iki moddan birini seçip oyuna girebileceksiniz.

Bildiğiniz üzere her iki oyunun da kendine has özellikleri mevcut. Bu sebeple Mojang, iki oyunu tek bir oyun haline getirmek istememiş. Yani uzun süredir oynadığınız kendi versiyonunuza istediğiniz gibi devam edebileceksiniz. Bu hareketle Mojang sadece oyunların farklı fiyat aralıklarında satışa sunulmasını ortadan kaldırmış olacak.

Bugün itibariyle Minecraft artık Minecraft: Java & Bedrock Edition adını alacak. Böylece alışverişlerinizde her iki oyuna da erişme şansınız olacak. Oyunlardan herhangi birine daha önceden sahip olan oyuncular ise diğer versiyona da otomatik olarak kavuşacak. Mojang, bu oyuncuların yeni versiyonlara kavuşmasının birkaç gün sürebileceğini de açıkladı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum