Minecraft'ın Oyuncu Sayısı Yarım Milyara Dayandı

Rekor üstüne rekor

Minecraft evreni korkunç bir hızla büyümeye devam ediyor. Son dönemlerde tekrar gündeme oturan oyun, şimdilerde pek çok ülkenin nüfusundan fazla oyuncuya ev sahipliği yapıyor. Mojang’ın resmi verilerine göre bu sayı yarım milyara dayanmış durumda.

Açıklanan bu rakamın büyük bir kısmını ise Çin oluşturuyor. Her yerde olduğu gibi Minecraft’ın da en büyük pazarı olan Çin, sektör analizcisi Daniel Ahmad’ın iddialarına göre bu rakamın 300 milyonluk kısmını kapsıyor. Tabi ki bunda Çin'in oyunun ücretsiz bir versiyonuna sahip oluşu da büyük bir rol oynuyor.


2017 yılında ülkeye bedava versiyonu ile giriş yapan Minecraft, sadece para ile satılan verileri göz önüne alındığında 180 milyon oyuncuya ulaşmış. 480 milyonluk oyuncu rakamı ise MC'ı dünyanın en büyük üçüncü “nüfusu” yapmaya yetiyor.

Mojang’ın yöneticisi Helen Chiang’ın Business Insider’a verdiği röportajda oyunun aktif oyuncu sayısının da aylık 112 milyon olduğunu öğrenmiştik. Bununla birlikte oyunun satışlarının da günden güne arttığını hatırlatalım.

Çin’in bu büyüklükteki etkisi yadsınamaz olsa da oyunun 2019 yılında oldukça iyi sattığını da unutmamak gerek. NPD Grubu’nun geçtiğimiz ay yayınladığı bilgilere göre oyun dijital satışlarda Kuzey Amerika’nın 11. sırasına oturmayı başarmıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum