Miyazaki, Demon's Souls Remaster Fikrine Sıcak Bakıyor

Hadi be Sony, yap bir güzellik

From Software'in mart ayı sonunda çıkacak yeni oyunu Sekiro: Shadows Die Twice'a odaklanmışken eski oyunları da unutmak olmaz. From Software başkanı ve Souls serisinin yaratıcısı Hidetaka Miyazaki GameInformer'a verdiği röportajda kendisine yöneltilen "Demon's Souls'un Remaster yapılma ihtimali var mı" sorusuna gayet de olumlu bir cevap vermiş.

Her ne kadar Miyazaki, Remaster işine bizzat bulaşmak istemiyor olsa da (bildiğiniz gibi Dark Souls Remastered da From'un değil, başka bir stüdyonun elinden çıkmıştı) fikre sıcak bakıyor. "Hani gençken yazdığınız şeylere bakar ve 'bunu yazarken ne düşünüyormuşum acaba' dersiniz ya, bu durum ona benziyor. Yaptığım işten utanıyor falan değilim ama önceki işlerime bakmayı sevmiyorum."

Demon's Souls'un hakları Sony'de olduğu için Remaster olayına aslında onların da yeşil ışık yakması gerekiyor.

"Eğer bu işi orijinal oyunu gerçekten seven, bunu yeniden yorumlamak için yüreğini ve ruhunu ortaya koyacak bir stüdyo çıkarsa bundan keyif alırım. Ama işler gerçekten karışık, çünkü o döneme ait çok anım var. Remaster düşüncesi bile midemde kelebekler uçuruyor, kaygılanıyorum, işte bu yüzden karışık. Ama Demon's Souls'u çok seven bir çok hayranı olduğunun da farkındayım, yani bu oyunu seven bir stüdyoyla bir şeyler başarabileceklerse [Sony'i kast ediyor] o halde bununla bir sorunum olmaz."

"Bu benim yarattığım ve yönettiğim ilk fantastik aksiyon oyunuydu. Çok güzel anılarım var, ama Remaster yapıp yapmayacaklarını söylemek bana düşmez."

Ağzından yarı tatlı bal damlıyor Miyazaki'nin :) Dark Souls Remastered bence son derece iyi kotarılmış bir oyundu. Hatta "şöyle kısaca izlenimlerimi yazayım" diye klavye başına geçip bayağı da bir şey yazmıştım oyunla ilgili. QLOC'un bu Remastered'ın altından bu kadar başarıyla kalktığını görünce neden Demon's Souls da onlara emanet edilmesin ki diye düşünüyor insan. Hele bir Sekiro çıksın, sonra bence tekrardan gündeme gelecek bu Demon's Souls olayı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum