Modcular, PC İçin Red Dead Redemption Remaster Üzerinde Çalışıyor

Rockstar yapmazsa modcular yapar

Red Dead Redemption 2'nin er ya da geç PC'ye çıkacağından eminiz ama ilk oyun olan Red Dead Redemption için en azından şimdilik ufukta öyle bir ihtimal görünmüyor. Elbette bu, PC oyuncularının bu şaheserden mahrum kalacakları anlamına gelmiyor. Red Dead Redemption'ı zaten PS3 emülasyonu yoluyla, iyi performanslı olmasa da oynamak mümkündü ama modcular bunu bir adım ileriye taşıma peşinde.

Red Dead Redemption: Damned Enhancement Project ismindeki bu remaster çalışması oyunun RPCS3/Xenia versiyonunu baz alıyor ve Red Dead Redemption'ı remaster halde oyuncuların karşısına çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu projenin amacı oyunu PC için iyice optimize etmek ve görsel olarak geliştimek. Yani daha yüksek kaliteli dokular, geliştirilmiş arayüz menü öğeleri ve HUD bizi bekliyor olacak. Ekip sonrasındaysa shader ve model güncellemeleri de yapmayı planlıyor.


Projenin güzel tarafı teoride illegal bir durum olmaması, yani Rockstar Games 'bu projeyi durdurun' diyemez çünkü emülatörler bildiğiniz gibi oyunun kendisine sahip olmanızı gerektiren yazılımlar. Bu mod da oyunun var olan halini geliştirmeye yönelik ve bunda da engel olunabilecek bir durum yok. Tek oyun üzerinde yapılan optimizasyonların performansı ne seviyeye taşıyabildiğini Cemu ve Breath of the Wild örneğinde görmüştük, dolayısıyla RDR'ye odaklanmış bu tarz bir optimizasyon projesi de oyunun performansını ciddi biçimde yükselterek rahatlıkla oynanmasını sağlayabilecek gibi.

Ekibin yayınladığı ilk ekran görüntülerine bakınca siz de bu projenin ne kadar gelecek vaat ettiğini görebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum