Monster Hunter Rise: Sunbreak, İlk Haftasında 2 Milyon Sattı

Ana oyunun satışları da 10 milyonu geçti

Monster Hunter Rise’ın ek paketi Sunbreak, 30 Haziran’da oyun severlerle buluştu. Görülen o ki, dört gözle bekleyen çok fazla takipçisi varmış, henüz ilk haftası dolmadan 2 milyon satışı geride bırakmış bile. Zaten eş zamanlı oyuncu rekorunu kırması da bunu teyit ediyordu.

Capcom tarafından yapılan açıklamada, Monster Hunter Rise satışlarının 10 milyona ulaştığı belirtilirken, Monster Hunter Rise: Sunbreak’in de 2 milyon satışı geride bıraktığı söyleniyor. Yani, ana oyuna sahip oyuncuların beşte biri, çıkışının üzerinden bir hafta bile geçmeden Sunbreak’i de satın almışlar. Buradan hareketle önümüzdeki haftalarda bu sayının ciddi oranda artış göstermesinin mümkün olduğu söylenebilir.

> Monster Hunter Rise - İnceleme

Monster Hunter serisi, genel olarak zaten çok başarılı bir performans sergiliyor, yıllardır Capcom’un yüzünü güldürüyor. 2004 yılında başlayan seri, şu ana kadar toplam 84 milyon kopya satmış -ki burada en önemli kırılmanın Monster Hunter: World ile yaşandığını söylemek mümkün. 2018 yılında çıkan oyun, seriyi çok daha geniş kitlelere ulaştırmayı başarmakla kalmadı, halihazırda 21 milyon satışla Capcom’un en çok satan oyunu unvanını da elinde bulunduruyor.

Önümüzdeki dönemde de Monster Hunter serisinden yeni rekor haberleri duyacak gibiyiz. Ne diyelim, nazar değmesin :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum