Monster Hunter Rise, Switch'e Çıktıktan 9 Ay Sonra PC'ye Gelecek

Capcom sızıntılarının ardı arkası kesilmiyor

Capcom sızıntıları bir süredir stüdyonun gelecekteki oyunlarına dair yeni haberler almamızı sağlıyor bildiğiniz gibi. Bu sızıntıların hepsi iyi değil, daha dün Resident Evil 8'in tüm senaryosu sızdırıldı mesela ve bu da henüz çıkmamış bir oyundan ciddi spoilerlar yemenize neden olabilir. Ama bu seferki haberimiz daha masum.

Capcom'un Monster Hunter Rise ve Monster Hunter Stories 2'yi PC'ye de çıkarmayı planladığını zaten daha önce söylemiştik. Yeni belgelere göre ise elimize yaklaşık bir çıkış tarihi de geçmiş oldu. Buna göre Capcom, Monster Hunter Rise'ı Nintendo Switch'e çıktıktan dokuz ay sonra PC'ye getirecek.

Oyunun Switch çıkış tarihi 26 Mart 2021 olduğuna göre yıl sonuna kadar bir exclusive durumu var demektir.

Nintendo, bu süreli exclusive için 200 milyon yen, yani yaklaşık 2 milyon dolar ödeme yapmış. Belgelere göre oyunun PC versiyonu, Switch'e çıktıktan en az 6 ay sonra duyurulabilecek.

Oyunun PC versiyonunda fps sınırı yok, ayrıca gerçek klavye ve fare desteği olacak. Capcom, geliştirme ekibinin 720p ve 1080p çözünürlüğün (Switch'in kullandığı iki çözünürlük) hard-code olarak eklenmemesini de istemiş, bu da PC'de grafiklerin çok daha iyi olacağı anlamına geliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum