Advertisement

Morbius, Gişede Bir Kez Daha Çakıldı

Şakalar yaptı hayat kötü şakalar

Sony'nin yeni dönem sinematik evreninin ikinci ana karakteri olan Morbius'un gişe performansı tam bir hayal kırıklığıydı. Ancak daha büyük bir hayal kırıklığı ise filmin tam olarak kendisiyle birlikte yaşandı. Filmin ziyadesiyle kötü olması internet dünyasının da hemen ilgisini çekti ve son dönemlerde bolca şaka gördük. Morbius'u şakalar ile birlikte yeniden gündeme getiren insanlar Sony'i de etkilemiş olacak ki geçtiğimiz hafta sonu Morbius Kuzey Amerika'da yeniden vizyona girdi! 

1000'in üzerinde sinemada tekrar vizyona giren Morbius bir kez daha gişe gelirlerinde dibi gördü. Yeniden vizyona girmesinin ilk günü olan Cuma günü 85 bin dolar kazanabilen Morbius, tüm hafta sonunu ise 280 bin dolar civarında bir gelir elde ederek kapattı. Filmin yerel gişe geliri 73.3 milyon dolardan 73.6 milyon dolara çıktı ve neredeyse hiçbir anlam ifade etmedi. Dünya genelinde 160 milyon dolar civarında bir gelir elde eden Morbius adını Fantastik Dörtlü ve X-Men: Dark Phoenix gibi felaketlerin yanına yazdırmayı başardı.

Bu gişe ve eleştirel felaketin ardından Sony halen hummalı bir şekilde genişletmeye hazırlandığı Spider-Man'siz Spider-Man Evreni konusunda bir fren yapar mı bilemiyorum. Ancak umarım El Muerto ve Madame Web gibi iki "kült" ve efsanevi karakteri beyaz perdeye getirme projesinden vaz geçmezler! Şimdi ufukta Kraven ile birlikte yine bir başka Spidey düşmanı tek başına karşımıza çıkacak. Bakalım Kraven filmi gerçekten de Son Av mı olacak? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum