Mordhau’nun Yapımcısı Sunucu Sorunlarından Dolayı Özür Diledi

Hızlı toparlayabilecekler mi bakalım...

29 Nisan'da oyunseverlerle buluşan Orta Çağ temalı online oyun Mordhau, beklenenden hızlı bir çıkış yaptı dersek yanlış olmaz herhalde. Yapımcısı Triternion dahi böyle bir ilgi beklemiyormuş anlaşıldığı kadarıyla.

Mordhau, çıktığı güne kadar çok fazla gündem işgal etmemişti. Ancak çıkışıyla birlikte gayet popüler bir oyun haline geldi. Öyle ki, eş zamanlı oyuncu sayısına göre Steam'de en çok oynanan oyunlar arasına adını yazdırmayı başardı. Yazıyı hazırladığımız sırada 34.000 civarında oyuncu sayısıyla 13. sırada yer almaktaydı. Yapımcısını ziyadesiyle sevindirecek bu istatistik, aynı zamanda bir sorunu da beraberinde getirdi. Sunucular bu yükü kaldıramadı ve pek çok sorun yaşadı oyunseverler.

Triternion, bu konu ile ilgili olabildiğince hızlı adım atmaya çalışıyor. Sorunların bir kısmı çözülmüş durumda. Ama daha yapılacak işler olduğunu da belirtiyorlar. Yaşanan sorunlar nedeniyle özürlerini ifade ederken, önceliği resmi sunuculardaki istikrarsızlığı ve oyuncu eşleştirme ile ilgili sorunları çözmeye verdiklerini söylüyorlar.

Yaşanan sıkıntılara rağmen, Mordhau ilgi odağı olmayı başardı. Umuyoruz sorunlar da en kısa sürede çözülür ve oyuncular keyifle oynamaya devam ederler. Takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum