NBA 2K24 Steam'in En Kötü Oyunu Olma Yolunda Overwatch 2 İle Çekişiyor

Bakalım kim galip gelecek?

NBA 2K24 çıkalı henüz sadece 4 gün oldu ama oyun şimdiden adını Steam tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı. Bu kadar kısa süre içerisinde Steam'in en kötü nota sahip ikinci oyunu oldu kendisi ve puan ortalaması da neredeyse Overwatch 2'ye yaklaştı.

Oyun için şimdiye kadar girilen 2785 incelemenin sadece %10'u olumlu. Overwatch 2 ise 183667 incelemede %9 olumlu puan ile kırılması son derece güç bir rekorun sahibi şimdilik. Yine de bu iki oyun için bu yılın PC tarafında en büyük iki hayalkırıklığı olduğunu söylemek mümkün.

NBA 2K24'ü diğerlerinden ayıran şey ise bunun alelade bir inceleme bombardımanı olmaması. İncelemelerin geneline göz atarsanız bunların büyük bir çoğunluğunun oyunu yüksek saat oynamış, iade süresi de geçmiş oyunculardan geldiğini görebilirsiniz.

Olumsuz yorumların odaklandığı iki ana nokta var. NBA 2K24 PC'de eski nesil versiyonu kullanıyor ve bu gerçekten de aslında kabul edilemez bir şey. PS5 ve Xbox Series'te yeni nesil özelliklere sahip oyun, PC'ye gelince bu özelliklerden arındırılmış, PS4 ve Xbox One ile aynı seviyeye indirilmiş. MyCareer'in hikaye kısmı oyunda yok. Yeni nesil özellikleri olmadığı için bir önceki seneye göre hiç yenilik yapılmamış gibi duruyor. Ayrıca çapraz platform desteğinde de kısıtlamalar var.

Bunca eleştiriye ve düşük puanlara rağmen oyunun peynir ekmek gibi satıyor olması ise ayrı bir muamma.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum