NBA Jam'in Yapımcısı, Yıllardır Konuşulan Bir Efsaneyi Doğruladı

Şehir efsanesinin doğrulananı...

NBA Jam, günümüzde bile açıp oynayabileceğiniz oldukça eğlenceli bir arcade oyunu olarak tarihe geçmiş durumda. Çıkışının üzerinden neredeyse 27 yıl geçmiş olmasına rağmen hala mobil platformlarda oynanabilen oyun, içerisinde oldukça ilginç bir gizem saklıyormuş. Chicago Bulls ve Detroit Pistons rekabetinin zirve yaptığı 90'larda çıkış yapan NBA Jam, bu iki takımdan birine her zaman bir avantaj sağlamış.

Ars Technica'nın yeni videosunda NBA Jam'in başarısından bahseden baş tasarımcı Mark Turmell, Bulls ve Pistons arasındaki bu rekabetten de bahsetmeden geçmemiş. Günümüzde hala NBA'in en başarılı takımlarından biri olan 90'ların Bulls'unu pek sevmediğini belirten Turmell, Michigan doğumlu olduğunu hatırlatarak bir Pistons hayranı olduğunu ifade etmiş.

 

Turmell'in bu hayranlığı oyun içerisinde de kendisini göstermiş. Pistons'a olan sevgisini göstermek isteyen yapımcı, takımın Chicago Bulls karşısında avantajlı olmasını sağlayacak bir kod yazmış. Bu kod sayesinde Bulls takımının Pistons'a karşı son saniye basketi atması imkansız hale geliyormuş.

Videoda 19:40'ın ardından bu konudan bahseden Turmell'in sıkı bir NBA taraftarı olması bizleri sevindirdi. Tabi bu kod yüzünden jeton kaybeden oyuncular kendisi hakkında ne düşünür, orasını bilemiyoruz...

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum