Need for Speed Unbound’un PS5 Dosya Boyutu Sevindirdi

PC versiyonundan %40 daha az olacak gibi

Son dönemlerde AAA oyunların dosya boyutları aldı başını gitti. Yeni nesil konsolların kapasiteleri de malum. Hal böyle olunca, aynı anda çok sayıda oyunu diskte tutma imkânı bulunmuyor. Yeni bir oyun oynamaya niyetlenince “Şu oyunu mu silsem, yoksa bu oyunu mu?” şeklinde düşüncelere girmek bir noktadan sonra kaçınılmazmış gibi görünüyor.

Ama neyse ki, Need for Speed Unbound bizi bu konularda pek zorlamayacak gibi; en azından belirtilen dosya boyutu böyle düşündürüyor. PlayStation Game Size Twitter hesabından oyunun 1.000.002 versiyonunun dosya boyutunun 29,431 GB olduğuna dair bir paylaşım yapıldı.

Yarış oyunlarının diğer AAA yapımlara kıyasla daha düşük dosya boyutlarına sahip olduğunu belirtebiliriz, ama NfS Uunbound için Steam’de paylaşılan sistem ihtiyaçlarına göz attığımızda 50GB gibi bir alandan bahsedildiğini görüyoruz. Dolayısıyla, PS5 versiyonu için daha düşük bir dosya boyutundan bahsedildiğini söyleyebiliriz.

Günümüzde 60-70 GB ile başlayıp 100-150 GB düzeylerine ulaşan AAA oyunlarla karşı karşıya olduğumuzu göz önünde bulundurduğumuzda, bu dosya boyutu gayet makul görünüyor, ne dersiniz?

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum