NetEase, Blizzard'a 43.5 Milyon Dolarlık Dava Açıyormuş

Blizzard sunucuları kapandığı için

Çinli basın kuruluşu Sina Technology iddiasına göre NetEase, Blizzard'a 43.5 milyon dolarlık bir dava açmaya hazırlanıyormuş. Bu davanın sebebi Blizzard'ın geçtiğimiz sene Çin'de süregelen oyunlarını durdurup sunucularını kapaması.

Geçtiğimiz kasım ayında Blizzard oyunlarının Çin'den ayrılacağını, çünkü yayıncı NetEase ile lisans anlaşmasını yenileme konusunda anlaşamadıklarını açıklamıştı. Ocak ayında ise Blizzard'ın geliştirdiği tüm oyunlar Çin'den ayrıldı, sebep olarak da yine NetEase'in oyun sunucularını açık tutma anlaşmasına yanaşmadığı gösterildi.

Ancak şimdi de NetEase, sunucuların kapanmasını ardından oyunlar için para iadesi isteyen oyuncular yüzünden uğradığı zararı Blizzard'dan tahsil etmek istiyor. Sina Technology'nin haberine göre NetEase bir milyondan fazla Çin'li oyuncuya para iadesi yapmış ama şimdi Blizzard'ın bu zararı bizzat karşılamasını talep ediyor.

Hal böyle olunca da Blizzard'ın "lisans anlaşmasını yenilemeyi NetEase istemedi" iddiası öne çıkıyor zaten, öyle bir durumda NetEase'in böyle bir istekte bulunmaya hakkı olmazdı. Ama Blizzard da ortada bir sıkıntı olmasa Çin gibi dev bir pazardan çekilmek zorunda kalmazdı, sadece Diablo Immortal'ın Çin'de geç çıkışı bile günlük milyon dolarlarca kayba yol açmışken üstelik.

NetEase - Blizzard polemiğinde yeni gelişmeler olursa takipteyiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum