Netflix, Avrupa'daki Yayın Kalitesini Geçici Olarak Düşürecek

Artan talebe karşı önlem

Corona virüs salgını yüzünden kendimizi evlere kapattığımız bugünlerde sanırım zamanımızın çoğunu Netflix'te dizi veya film izleyerek geçirmeye başladık. Zaten dünya genelindeki istatistikler de bu düşünceyi doğruluyor. Yayın servisini kullananların sayısındaki bu ani artış Netflix'i önlem almaya itmiş görünüyor çünkü CNN'in haberine göre Netflix Avrupa'daki yayınlarının kalitesini önümüzdeki 30 gün için yaklaşık olarak dörtte bir oranında azaltacak.

Bu kararın şimdilik Avrupa Birliği ülkeleriyle sınırlı olduğunu belirtmek lazım, ama veri kullanımına bağlı olarak diğer ülkelerde de benzer önlemler alınabileceğine de kapıyı açık bırakalım.

Bu karar AB yetkililerinin Avrupa'daki Netflix kullanıcılarından mümkün olduğunca HD yayın izlememeleri, bunun bu günlerde internete çok büyük yük bindirdiğini söylemeleri üzerine alınmış. "Virüsle savaştığımız bu dönemde internetin işleyişinde aksama olmaması için hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu almalıyız" deniyor açıklamada.

Netflix HD veya UHD yayınları devre dışı bırakmak yerine sadece bitrate değerlerini dörtte bir oranda azaltacak ve bu sayede de kullanılan trafik %25 düşmüş olacak. Netflix, tüm abonelerine iyi kalitede hizmet sunabilmek için bu kararı aldığını belirtmiş.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum