Netflix, Cowboy Bebop'u İptal Etti!

Vahşi batının en hızlı dizi iptal eden yayın servisi

Çocukluğumuzda izlediğimiz çizgi filmlerim/animelerin bir noktada kanlı canlı dizi/film olması insana tuhaf hissettiriyor. Ben şahsen işin anime tarafına çok vakıf olmasam da Cowboy Bebop efsanesinden haberdardım. Netflix'in diziyi duyurmasından, ilk sezonun yayınlanmasına kadar olan süreçte sosyal medyada hep güzel mesajlar dikkat çekiyordu. Dizinin ilk sezonu yayınlandı, 10 bölüm görücüye çıktı ve bu olumlu mesajlar bir anda yerini eleştirilere ve hayal kırıklıklarına bıraktı. Ancak bu mesajlar bir diziyi iptal etmek için yeterli mi? Orası bambaşka bir tartışma konusu.

İlk olarak The Hollywood Reporter'ın duyurduğu haberle öğrendiğimiz iptal kararı çok da şaşırtıcı olmadı. Zira ortada acayip bir istatistik var. Netflix'in herhangi bir dizi için ikinci veya sonraki sezonları yenileme oranı sadece yüzde atmış! Yani her 10 diziden dördü devam etme şansına kavuşamıyor. Eh, zaten büyük bir kültür kapitalizmi içerisinde bu duruma bir nevi doğal seleksiyon diyebiliriz ama yine de bu iptal edilenler muhakkak bazı insanların favori dizileri oluyor.

İptal edilen diziler kervanına katılan Cowboy Bebop'un orijinal animesi de sadece bir sezon sürmüştü. 1998-1999 yılları arasında yayınlanan animenin bir de 2001 yılında vizyona giren Knockin' On Heaven's Door isimli bir filmi bulunuyor. Hepimizin Netflix veya başka yayın servisleri içerisinde favori dizileri var. Umarım ilerleyen günlerde Mandalorian'ın iptal haberini de yazmak zorunda kalmam. 
 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum