Advertisement

Netflix Geeked Final Gününden Öne Çıkanlar

That's all folks

Her anlamda epey yoğun bir haftayı geride bırakıyoruz sevgili Oyungezerler. Netflix Geeked ile önce filmler daha sonra diziler ile başlayan yolculukta Summer Game Fest ve devamındaki etkinliklerle oyunlara doyduğumuzu düşünmüştük. Ancak hem oyun uyarlamalarıyla hem de ciddi ciddi yeni yapacağı oyunlarla sektörde söz sahibi olmak isteyen Netflix, Geeked etkinliğinin son gününü tamamen oyunlara ayırdı ve bolca içerikle kullanıcılarını yine mest etti. Netflix Geeked'ın beşinci günüyle birlikte bu yazdan itibaren izleyecek epey içerik de birikmiş oldu. Ancak artık son güne gelmişken Netflix'in biraz da oynayacak şeyler sunması hoş bir değişiklik oldu. 

Tabii oyunların amaçlarını veya yapım kalitelerini düşününce en azından ilk etapta çok büyük beklentiler içerisinde olmamak lazım. Ancak Netflix'in uzmanlık alanlarından oyun animasyonları konusunda yine bolca ilgi çekici duyuru mevcut. Geeked etkinliğinin dizi bölümüne buradan, ikinci gün yapılan film bölümüne buradan ve son olarak üçüncü gün gerçekleşen animasyon bölümüne ise buradan ulaşabilirsiniz.

Şimdi oyunlarla birlikte finalde neler gördük bir göz atalım;

BioWare Artık Düzgün Oyun Da Yapar Mısın Lütfen? - Dragon Age Absolution

Bir RYO serisi olarak Dragon Age'in hem karakterleri hem hikayesi hem de atmosferi benim adıma tam olarak aradığım her şeyi içeriyor. Zaten söz konusu BioWare olunca eski güzel zamanlarda ne yapsalar afiyetle yiyip, bir de güzel teşekkür ediyorduk. Aradan geçen yıllar hepimize olduğu gibi BioWare'e de epey haşin davrandı ve hem ekip kalitesinde hem de oyun kalitesinde giderek düşüş yaşandı. Dördüncü Dragon Age oyunuyla birlikte küllerinden doğmaya hazırlanan oyun serisine destek kuvvet olarak bir de animasyon dizi geliyor. Diziden ilk fragman ve poster etkinlikte görücüye çıktı. 

Dragon Age Evreni içerisinde bir imparatorluk olan Tevinter'de geçecek olan Absolution dizisinin ilk sezonu altı bölüm sürecek. Dragon Age'de görmeye alıştığımız büyücüler, şövalyeler gibi savaşçıların yanı sıra Qunari, Red Templar ve şeytanlar gibi evrenin dokusunu taşıyan karakterleri de dizide göreceğiz. BioWare ile ortak bir şekilde hazırlanan dizinin yapımcılığını Red Dog Culture House üstlendi. Dizide ayrıca Mairghread Scott da yürütücü olarak görev alacak. Önümüzdeki Aralık ayında yayınlanacak olan dizi Dragon Age hayranlarını heyecanlandırmayı başardı.

Gece Kuşlarına Özel Vampir Aktiviteleri - Castlevania Nocturne

Castlevania dizisi Netflix'in medar-ı iftihar projelerinden birisiydi. Başarıyla geçen sezonların ardından Castlevania hikayesi yeni bir diziyle devam edecek. Nocturne isimle yeni dizi Project 51 Productions ile birlikte Powerhouse Animation tarafından hayata geçirilecek. Clive Bradley'nin kaleme aldığı hikayede yürütücü rolünde ise Kevin Kolde'yi göreceğiz. Belmont soyunun devamından gelen Richter'ın hikayesine tanıklık edeceğimiz dizinin atmosferi özellikle Symphony of Night ve Blood of Rondo oyunlarını bilenler tarafından ayrı bir gözle takip edilecektir. 

Yaratıcısından Halka - Tekken Bloodline

Dövüş oyunları külliyatına adını altın harflerle yazdırmayı başaran Tekken serisi de yakın gelecekte bir animasyon dizi olarak karşımıza çıkacak. Netflix'in oyun adaptasyonları akınının önemli parçalarından birisi olan Bloodline'ın etkinlikteki tanıtımını ise bizzat oyunun yaratıcısı Katsuhiro Harada gerçekleştirdi. Diziden ufak tefek ilk görüntülerin de paylaşıldığı video ile birlikte dizinin bu yıl hayata geçeceğini de öğrenmiş olduk. Ancak Netflix henüz dizi için resmi bir yayın tarihi açıklamadı. 

Gölge, Kemik Ve RYO! - Shadow And Bone Destinies

Netflix'in 2021 yılında yayınlamaya başladığı Shadow and Bone dizisi çıkalı yaklaşık bir sene oldu. Eric Heisserer'in adapte ettiği evrende Leigh Bardugo'nun yazdığı kitap serisinin derinliklerine inmiştik. Hayranlar ikinci sezon için güzel haberler beklerken Netflix, olaya bambaşka bir perspektiften bakmış. Shadow and Bone Destinies isimli yeni oyunla birlikte hikaye anlatım temelli bir rol yapma oyunuyla karşılaşacağız. Şu an için erken geliştirme aşamasında olan oyunun çıkış tarihi ise henüz belli değil. 

Reality Şovun Oyunu Da Gerçekçi Mi Olur? - Too Hot To Handle

Amerikalıların reality şovları sevdiği kadar herhangi bir şeyi sevebilmemiz pek mümkün değil gibi gözüküyor. Gerçi ülkemizdeki Survivor aşkı da bu konuda ciddi bir kapışmaya girebilir. Epey tuhaf bir temaya sahip olan Too Hot To Handle yarışmasında ise yüz bin dolarlık büyük ödül için katılımcılar cinsel faaliyetlerden uzak durmaya çalışıyordu. Bu konseptte bir oyun geliştiren Netflix, muhtemelen izleyicilerin yaş ortalamasını da hesaba kattığı için çok fazla detay paylaşmadı. 

Bu Sefer Soygunları Biz Yapacakmışız - La Casa De Papel

Bir dönem dünya üzerindeki neredeyse herkes ya La Casa de Papel izliyordu ya da hakkında fikir beyan ediyordu. İsimlerini şehirlerden alan karakterleri, teorileri derken bir kült haline gelmeyi başaran La Casa De Papel'i yakında bir oyun olarak da göreceğiz. Netflix bünyesinden çıkacak oyunun yapımcılığını ise Killasoft üstlendi. Oyunun çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı. 

Hep Şah Mat Olmaz Biraz Da Piyon Mat Olsun - The Queen's Gambit Chess

Başrolünde göz alıcı güzelliğiyle Anya Taylor-Joy'un yer aldığı The Queen's Gambit dizisi bir anda çok sayıda insanı satranç konusunda ilgili hale getirdi. Halihazırda oynanabilecek çok fazla satranç oyunu olsa da Netflix dizinin de markasına güvenerek yeni bir yola girmiş. Online olarak başka insanlarla karşılaşabilmenin yanı sıra dizideki karakterlerle mücadele de edebileceğiz. Anya Taylor-Joy'un animasyon halini de gördüğümüz ilk oyun videosundan sonra Beth Harmon'un dünyasına girip çeşitli satranç bilmeceleri çözmek için biraz daha beklememiz gerekiyor. 

Yeni Fincan Takımı Siparişi Verilmiş - The Cuphead Show Yeni Bölümleriyle Geri Dönüyor! 

Kendine has 1930'lardan fırlamış gibi duran animasyon tarzı, ufak ve tatlı bölümleriyle The Cuphead Show'un ilk sezonu bir anda bitivermişti. Sonrasında animasyon ekibiyle Netflix arasında birkaç tatsız olay yaşanmış ve dizinin çizerleri madur edilmişti. Ancak The Cuphead Show bunları tatlıya bağlamış olacak ki geri dönmek için gün sayıyor. Yeni bölümlerden yayımlanan ilk fragman ile birlikte dizinin dönüş tarihini de öğrenmiş olduk. 19 Ağustos günü Fincan Kardeşler yeniden maceraya çıkıyor.

Netflix Oyunu Olmak Pek De Şans Değil Gibi - Lucky Luna

Netflix Games sadece kendi bünyesindeki dizileri oyun yapmakla kalmıyor. Ayrıca yeni oyun markalarına da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Japon kültüründen bir hikaye olan "Bir Bambo Kesicisinin Hikayesi" temalı Lucky Luna da kendini bu alanda gösterme fırsatını yakaladı. Oyundan ilk oynanış videosuyla karşımıza çıkan Netflix hepimizi Luna'nın geçmişini keşfetmeye çağırıyor. Lucky Luna önümüzdeki yaz dönemi içerisinde çıkış yapacak.

Karışık Kaset Var Mı? Var! Yükle Abi O Zaman. - Desta The Memories Between

GORA filminde Arif karakterinin güçlere kavuştuğu o meşhur sahneyi hatırlarsınız. İşte Desta The Memories Between'in tanıtımı da aynen bu şekilde yapıldı. Into the Breach, Hades, Inception ve yakar top mekainklerini bir araya getiren bir oyun olarak lanse edilen Desta Monument Valley'in yapımcıları tarafından geliştiriliyor. Özünde sıradışı mekanlarda geçecek sıra tabanlı bir strateji oyunu olsa da Desta The Memories Between'in anlatmak isteyip, anlatamadığı çok derdi var gibi gözüküyor. 

Zıplayıver Poinpy Hoplayıver Poinpy 

Netflix'i telefon uygulamasından kullanan çok sayıda müşterisi olduğunun farkında olan yayın servisi mobil oyun sektörüne de hızlı bir giriş yaptı. Poinpiy isimli sevimli oyunda mümkün olduğunca fazla yukarıya tırmanmaya çalışacağız. An itibariyle Netflix uygulaması üzerinden oynanabilen oyunun yapımcısı ise Devolver Digital. Aynı yapımcı bünyesinden Reings Three Kingdoms ve Terranil oyunları da yine yakın gelecekte Netflix'e gelecek. 

Bu Sefer Eşeği Çayıra Salacak Mıyız? - Dota Dragon's Blood 3. Sezon

Özünde Warcraft Evreni içerisinden çıkan karakterleri değiştirerek oluşturulan DOTA hikayesini büyük bir başarıyla ekrana adapte eden Netflix, Dragon's Blood'a da hız kesmeden devam ediyor. Geeked'ın son gününde üçüncü sezonun duyurusunu yapan yayın servisi yeni sezondan ilk fotoğrafı da hayranlara gösterdi. Dragon's Blood'ın üçüncü sezonu 11 Ağustos günü izlenebilecek. 

Hızlı Koşan Kirpinin... - Sonic Prime

Hedef kitlesini çocuklar olarak belirleyen Netflix After School'un bir diğer bombası da dünyanın en meşhur kirpisi Sonic oldu. Sonic Prime ile birlikte sevimli mavi kirpimiz yepyeni bir animasyon diziyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Diziden ilk görüntüleri de Geeked etkinliğinde sunan Netflix asıl güzel haberi Prime'ın çıkış haberiyle verdi. Çok büyük bir aksilik olmazsa Sonic Prime bu yıl içerisinde izleyicilerine kavuşacak. 

Fazla Oyun, Daha Fazla Oyun, ÇOK DAHA FAZLA OYUN

Netflix Geeked etkinliği sona ermeden önce oyun dünyasına hızlı bir giriş yaptıklarını bir kez daha vurgulayan Netflix yakın gelecekte yayın servisine gelecek oyunları kısa bir duyuruyla müşterilerine gösterdi. Oyunların kalitesi veya tarzları tartışılır ama reklamsız, ekstra ödemesiz ve oyun içi satın almasız oyunlar olmaları epey sevindirici. Epey yorucu bir haftanın ardından en azından Netflix Geeked'e bir seneliğine veda ediyoruz. Bakalım bu yeni giriştikleri oyun döneminde Netflix'in herkesi ters köşe yapacak bir sürprizi de olacak mı? 

Yakın gelecekte Netflix çatısı altından göreceğimiz oyunların tam listesi şu şekilde; 

  • Reigns: Three Kingdoms
  • Wild Things
  • La casa de papel
  • Mahjong Solitaire
  • Raji
  • Spiritfarer
  • Shadow and Bone: Destinies
  • Poinpy
  • Immortality
  • Terra Nil
  • Before Your Eyes
  • The Queen’s Gambit Chess
  • Nailed It! Baking Bash
  • Hello Kitty Happiness Parade
  • Lucky Luna
  • Oxenfree
  • Desta: The Memories Between
  • Kentucky Route Zero
  • Too Hot to Handle
YORUMLAR
Parolamı Unuttum