Netflix'in Reklamlı Paketi İndirmeleri Engelleyecek

Reklamları da indirsek?

Yayın servisleri savaşı iyice kızışmadan önce de reklamlar eğlence sektörünün en önemli gelir kalemlerinden birisiydi. Özellikle televizyon ekranlarında her içerik arasında sonsuz reklam izlemek bir noktadan sonra izleyicilerin canına tak etmiş ve yayın servislerinde aç bitir şeklinde içerik izleme özgürlüğü çok lezzetli gelmişti. Tabii ki kaçınılamaz bir şekilde reklamlar yayın servislerine de el attı. Adeta bir virüs misali yayın servislerini en güçsüz oldukları dönemde yakalayan reklam servislerinden kaçmanın tek yolu çok daha fazla para ödemek. 

Ciddi bir kullanıcı kaybıyla karşı karşıya olan Netflix yakında reklamlı bir kullanıcı planına geçecek. Önümüzdeki yılın ilk döneminde hayata geçecek olan bu plan daha düşük ücret sunacak ama karşılığında reklamlarla bu fiyatı kompanse edecek. Yazılımcı Steve Moser'ın keşfedip ilk olarak Bloomberg ile paylaştığı detaylara göre Netflix'in iPhone uygulamasında bu yeni reklamlı servisle ilgili önemli detaylar gizliymiş. İnternet olmayan yerlerde Netflix içeriklerini izlemek için dizi ve filmleri indirmek epey kullanışlı bir özellikti. Reklamlı paket bu indirme özelliğini tamamen devre dışı bırakacak. 

Aslına bakacak olursanız reklamlı bir serviste içerikleri indirememek biraz mantıklı çünkü tüm bu reklam servisleri internet geçmişinizi kullanarak size özel bir algoritma ile çalışıyor. Yani dizi ya da filmlerin içerisine gömülecek reklamlar bir süre sonra demode kalabilir bu da reklam virüsünün asla karşılaşmak istemeyeceği bir sorun. Netflix'in uygulamasından sızan tek detay indirme engeli de değil. Servisteki tüm reklamlar geçilemez şekilde karşımıza çıkacak. Örneğin Stranger Things izlerken 3 dakikalık bir ayakkabı reklamı görürseniz bunu geçemeyeceksiniz ki bu da kullanıcı açısından kabus niteliğinde bir durum.

Reklamlı kullanıcı planları sadece Netflix için de geçerli değil. Disney+'nın da ilerleyen dönemlerde reklamlı bir üyelik sistemini hayata geçireceğini biliyoruz. Keza HBO Max'in de bütçe dostu üyelik planında indirme seçeneği devre dışı kalıyor. Dediğim gibi reklam izlemeden içeriklere erişmenin tek yolu çok daha fazla para vermek olacak. Netflix daha önce reklam anlaşmaları için Microsoft Corp. ile bir ortaklık yapacağını açıklamıştı. Geçtiğimiz dönem sadece Amerika ve Kanada'da 1.3 milyon kullanıcı kaybeden Netflix için tek çıkış yolu bu reklam sistem mi? Tartışılır ama şu bir gerçek ki ne kadar kaçarsak kaçalım reklamsız bir hayat artık pek mümkün gözükmüyor. 

Çok yakında premium üyelik sistemleri ekstra zamlanarak kullanıcıların çok büyük bir çoğunluğu reklamlı paketleri seçmek zorunda bırakılacak gibi gözüküyor. Zamanında South Park'ın muhteşem bir şekilde değindiği reklam sorunu artık benzer bir şekilde hayata geçti. Eş dost arasında aslında reklam olan birileri var mı diye şüphelenmeye başlamanın tam zamanı. 

YORUMLAR
Atlas Estrella
19 Ağustos 2022 19:07

Kâbus gibi! İnşallah reklamlı ile reklamsız arasında çok büyük bir fiyat farkı olmaz da reklamsızı seçeriz.

Parolamı Unuttum