Netflix’in Resident Evil Dizisi Kesinleşti

Serinin ekranlardaki makus talihi kırılacak mı bakalım

Netflix, oyun dünyasından transferlerine devam ediyor; bu sefer de sıra Resident Evil dizisine geldi.

Sekiz bölümden oluşacak dizi için Supernatural’ın arkasındaki isimlerden Andrew Dabb ile anlaşma sağlanmış. Dabb, yazar ve dizi sorumlusu olarak projede yer alırken, Constantin Film’den Robert Kulzer, Oliver Berben ve Marry Leah Sutton da yapım ekibinde görev alacak diğer isimler olarak karşımıza çıkıyorlar. Bronwen Hughes da ilk iki bölümün yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenecek.

Dizinin hikayesi iki ayrı zaman diliminde geçecek. İlkinde, 14 yaşındaki kızkardeşler Jade ve Billie Wesker, New Raccoon City’ye taşınıyorlar. Burada vakit geçirdikçe aslında şehrin görünenden daha fazlasını barındırdığını ve babalarının onlardan sakladığı bazı karanlık sırlarının olduğunu fark edecekler. İkinci kısım ise, dünya üzerinde 15 milyon insanın kaldığı bir tarihte geçiyor. T-Virüs ile enfekte olmuş 6 milyardan fazla insan ve hayvanın kol gezdiği bir dünya ile karşı karşıyayız. 30 yaşına gelmiş olan Jade, bu yeni dünyada hayatta kalmaya çalışırken kız kardeşi, babası ve kendisiyle ilgili geçmişten gelen sırlar da peşini bırakmıyor.

Resident Evil serisinin sinemadaki macerasının çok parlak geçtiğini söylemek güç. Bakalım dizisiyle bu gidişatı olumlu yönde değiştirebilecek mi.

YORUMLAR
arda-vila
28 Ağustos 2020 12:20

Burada en azından 1 tane erkek lead isterdim. Son zamanlarda filmden oyuna o kadar çok kadın lead var ki insan hep aynı görmekten sıkılıyor. Çoğu da bir Ellen Ripley kalitesinin yanına bile yaklaşamıyor maalesef.

Parolamı Unuttum