NieR: Automata 7 Milyon, NieR Replicant 1,5 Milyon Kopya Sattı

Seri için güzel bir performans

NieR serisi gerçekten çok farklı bir seri, hem ele aldığı konularla hem bunları sunuş biçimiyle hem de oynanışta sunduğu çeşitlilikle ilgi çekici oyunlar sundular bizlere. Pek çok oyuncu, Automata ile seriye giriş yaptı. Sonrasında bu rüzgârı arkasına almak isteyen yapımcılar, ilk oyunu yenilenen haliyle oyun severlerin beğenisine sundular. Her iki oyun da satış performansıyla yapımcısının da dağıtımcısının da yüzünü güldürdü diyebiliriz, paylaşılan veri bunu teyit eder nitelikte.

Japonya’da düzenlenen NieR: Automata Fan Festival 2022’de gerçekleştirilen bir panel esnasında, Square Enix, her iki oyunun da satışlarının iyi gittiğini açıkladı. Verilen bilgiye göre; NieR: Automata, 7 milyon satışı geride bırakırken NieR Replicant, 1,5 milyon satışı aşmış durumda.

NieR: Automata için paylaşılan son veri Şubat ayındaydı, o dönemde 6 milyon satış yaptığı belirtilmekteydi. Yani 9-10 aylık bir süreçte 1 milyon kopya daha satmayı başarmış. Burada tabii önemli etkenlerden birisi, Ekim ayında Nintendo Switch versiyonunun çıkış yapmış olması. NieR Replicant için de Switch’e çıkması halinde benzer bir tablo söz konusu olabilir.

Serinin devamını sağlayabilecek bu performans, NieR hayranlarını da Square Enix ve PlatinumGames gibi sevindirmiş olsa gerek :)

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum