Night in the Woods'un Tasarımcısı Alec Holowka Hayatını Kaybetti

Oyun dünyası kötü bir hafta geçirdi

Night in the Woods'un tasarımcısı, programcısı ve bestecisi Alec Holowka, kız kardeşinin verdiği bilgiye göre Cumartesi sabahı hayatını kaybetti. Holowka geçtiğimiz gün Zoe Quinn'in yaptığı açıklamalarla gündeme gelmiş, Quinn'in cinsel taciz açıklamalarının ardından Night in the Woods'un geliştirici stüdyosu Holowka'yla olan bağlarını koparmıştı. Holowka, stüdyonun üç kurucu ortağından biriydi.

Kardeşi ölüm haberini "Kardeşim ve en iyi arkadaşım Alec Holowka bu sabah hayata gözlerini yumdu. Alec bir istismar kurbanıydı ve hayatını ruh hali ve kişilik bozukluklarıyla mücadele ederek geçirdi. Aynı zamanda başkalarına da zarar vermemiş gibi davranmayacağım ama derinlerde o yalnızca insanlara yardım ve nezaketle yaklaşmak isteyen bir insandı. Bunu nasıl yapacağını anlaması uzun zaman aldı."

Night in the Woods'un Geliştiricisi, Taciz İddialarına Kayıtsız Kalmadı

Eileen Holowka, kardeşinin son birkaç gündür Kanada'da yaşadığı bölgede psikolojik destek aldığını, son yıllarda değişerek yeni bir insan olduğunu ve rehabilitasyon geçirdiğini de eklemiş.


Eileen Holowka, bu haberi verdiği tweette Alec Holowka'nın ölümünden Zoe Quinn'i suçlayan bazı mesajlar da gelince şöyle bir açıklama da yaptı: "Bu hala daha kabak gibi belli değilse, Alec, Zoe ve herkes için en iyisini dilediğini *özellikle söyledi*, bu yüzden acımızı başka insanları taciz etmek için bahane olarak kullanmayın. Dışarı çıkın, birilerine yardım edin ve bu tür şeyleri önlemek için çalışın".

Geçtiğimiz hafta Skyrim'in bestecisi Jeremy Soule ve Alec Holowka'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişiyle ilgili cinsel taciz iddiaları gündeme gelmişti.

Night in the Woods, bugüne kadar oynadığım en güzel oyunlardan biriydi. Bu depresyon, psikolojik rahatsızlık haberlerini okuyunca da oyunun temasının nasıl bu kadar güçlü ve gerçekçi olabildiğini daha iyi anlıyor insan.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum