Advertisement

Nightdive'ın Sıradaki Remaster Hedefi Orijinal Unreal

Tim Sweeney'den onay bekleniyor

Nightdive Studios geçen sene Shadowman ve Quake remasterlarını hazırlamıştı. Özellikle de Quake remaster'ı bir hayli başarılıydı; 4K ve geniş ekran desteği, geliştirilmiş modeller ve aydınlatma, MachineGames'ten yeni bölümler falan derken oldukça güzel bir remaster ile karşımıza çıkmıştı. Hatta orijinal Quake sahipleri için bu remaster'ın ücretsiz olması da güzel bir detaydı.

Nightdive şu sıralar üç ayrı remaster üzerinde çalışıyor: SiN Reloaded, System Shock 2: Enhanced Edition ve Blade Runner: Enhanced Edition. İşte bunlara bir dördüncü eklenebilir mi derseniz, neden olmasın?

Nightdive CEO'sı Stephen Kick'in tweetine göre Quake remaster'ından sonra Cliff Bleszinski, Nightdive adına Epic CEO'su Tim Sweeney ile irtibata geçmiş. Bleszinski, 1998 tarihli Unreal'in tasarımcılarından biri ve Quake gibi Unreal'in de remaster olmasını istemiş. Kick de "bunun gerçekleşmesini istiyorsanız Tim'e mesaj atıp bilmesini sağlayın" diyor.

Bu mesaja cevap veren Bleszinski "şu an yasal nedenlerle bir şey söylemiyorum" dedi. Yani Tim Sweeney'den yeşil ışık geldi mi, yoksa kamu baskısı mı oluşturmaya çalışıyorlar, o kısmı belirsiz. Ama böylesine nüfuzlu bir oyunun remaster halde yeniden oyuncularla buluşması da cidden harika olurdu.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum