Ninja, 2018'de Fortnite Oynayarak Ne Kadar Kazanmış Biliyor Musunuz?

Maşallah

2018, Fortnite'ın yılı oldu desek yalan olmaz, oyun resmen bir fenomen haline geldi ve Epic Games'e 3 milyar doların üzerinde para kazandırdı. Ama Fortnite'ın para kazandırdığı tek isim geliştiricisi Epic Games değil elbette, Twitch'in en popüler yayınlarından olan Fortnite'ın ünlü yayıncıları da paraya para demediler ki bunların başında Tyler "Ninja" Blevins geliyor.

Blevins CNN'e verdiği röportajda 2018 yılı içerisinde yaklaşık olarak 10 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı, bu gelirin %70'i Fortnite odaklı Twitch ve YouTube kanallarından gelmiş. Ninja'nın YouTube kanalının 20 milyonun üzerinde abonesi var ve her videosu milyonlarca kez seyrediliyor. Ninja'nın Twitch sayfası ise 400 milyonun üzerinde görüntülenmiş ve kanalında yaklaşık 40,000 abone bulunuyor. Blevins bazı aylarda Twitch aboneleri ve YouTube yoluyla 500.000 doların üzerinde gelir elde ettiğini de söylemişti.

Blevins'in gelirinin kalan kısmı ise Red Bull, Samsung ve Uber Eats gibi sponsorlarından gelmiş. Ninja geçen sene 4000 saatin üzerinde Fortnite yayını yapmış. Bir günün 24 saat olduğunu düşünürsek yılın 166 gününü kapsayan bir yayın süresi bu, yani neredeyse günün yarısını yayın yaparak geçirmiş oluyor bu durumda. 226.85 milyon saatlik izlenme sayısıyla Twitch'in en çok izlenen yayıncısını unvanını da elde etmiş.

Fortnite Android, iOS, PC, PS4, Switch ve Xbox One'da oynanabiliyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum