Ninja Gaiden: Master Collection'ın PC Portu Hayalkırıklığı Yarattı

Ayarsız port, port değildir

Daha önce de özensiz PC portlarıyla karşılaşmıştık ama Ninja Gaiden: Master Collection bu konudaki çıtayı çok yükseğe çıkardı diyebiliriz. Oyunda neredeyse her PC oyununda bir standart olan çözünürlük değiştirme ayarının bile olmayışı, Steam yorumlarında oyuncuları isyan ettirmiş durumda.

Koei Tecmo oyunları sadece PC oyuncuları da oynasın diye PC'de çalışacak hale getirip bırakmış. Bir kere oyunda klavye ve fare desteği yok ve olmayacağı da açıklandı. Yani kesinlikle bir gamepad'e muhtaçsınız. FPS kilidi kaldırma diye bir seçenek yok, daha doğrusu FPS ayarları yok. Grafik ayarları konsoldan farklı değil.

Oyunu farklı bir çözünürlükte çalıştırmak isterseniz oyunu Steam kütüphanesinde buluyor, Özellikler kısmını açıyor ve LAUNCH OPTIONS kısmına elle istediğiniz çözünürlüğü yazıyorsunuz. Burada da seçenekleriniz sadece 720p, 1080p ve 4K ile sınırlı; yani isteseniz de 1440p seçeneğini kullanamıyorsunuz. Oyunu 2K monitörde oynuyorsanız 4K'dan downscale yapılıyor.

Hatta yorumlardan birinde belirtildiği üzere Freesync/Gsync monitörlerde ekran kartı sürücünüzün kontrol panelinden sabit FPS ayarı yapmazsanız oyun 35 - 45 FPS arası değer vermeye başlıyor ve FPS düşüşü oyunun hızında da düşüşe yol açıyormuş. O tür bir düşüşle karşılaşırsanız sorunun bu olduğunu bilin yani.

Oyun her seferinde pencerede açılıyor. Tam ekranda açılması için bir seçenek yok. Aynı bir tarayıcı penceresi gibi fareyi kullanarak siz tam ekrana geçiyorsunuz ama fare imleci de ortadan kaybolmuyor, bir de onu saklamanız gerekiyor. Oyundan çıkmak da ayrı çaba gerektiriyor çünkü Alt-F4 de çalışmıyor.

Koei Tecmo oyuna takas kartı da eklememiş bu arada.

Kısacası Koei Tecmo, Nioh oyunlarının aksine bu porta sıfır özenle yaklaşmış diyebiliriz. Eğer almayı düşünüyorsanız tüm bunları göz önünde bulundurmanızın ve en azından öncelikle Steam'deki yorumları ve tartışmaları okumanızı öneririm.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum